Nu er det slut: DMI melder om 8 graders varme

Skrevet af Emil Martesen

07/12/2023
Foto: Presse-fotos.dk
Foto: Presse-fotos.dk
NU er det slut.

Mest læste i dag

Efter en periode med rigtig koldt og stedvis snerigt vintervejr, er der en mildning på vej.

Allerede fra fredag bevæger en varmfront med blandede nedbørsformer sig op over Danmark fra sydvest. Herefter bevæger nye fronter sig indover Danmark fra vest og sydvest, med nedbør der mest vil falde som regn. Tirsdag strømmer koldere luft måske atter ned over Danmark fra nordøst.

Men i første omgang løber torsdagen af stablen.

Og her ligger et meget svagt lavtryk i dag over den sydøstlige del af landet, dette giver ret rolige vindforhold fra skiftende eller en nordøstlig retning.

Det vil generelt være skyet over Danmark og i den nordlige del af Jylland kommer der perioder med lidt sne eller slud dagen igennem. I resten af landet kommer der kun lidt nedbør hist og her, og den kan både falde som sne, slud og regn, derudover kan det stedvis være tåget.

Det skriver DMI.

Men fredag frisker vinden op fra sydøst, og en varmfront med nedbør der både kan falde som sne, slud og regn bevæger sig efterhånden op over Danmark fra sydvest. Resten af ugen kommer der også perioder med nedbør, men mest som regn.

Det er derfor om at nyde det snedækkede landskab mens det er der.  I starten af næste uge ventes sneen at være væk de fleste steder, der hvor man har mest sne nu kan der dog måske godt være lidt rester tilbage.

Men for de danskere, hvor sne ikke har en høj stjerne, er der god grund til at ånde lettet op.

Allerede når der tages hul på weekenden tager temperaturerne et nøk opad med temperaturen mellem 1 og ca. 5 graders varme. Let til frisk vind fra syd og sydøst, der senere tiltager til jævn til hård vind.

Og når lørdagen lakker mod enden, og søndagen står for døren, så bliver det i regnens tegn. Over hele landet bliver det nemlig mest skyet og diset og perioder med regn, lokalt måske slud. Temperaturen fortsætter i vejret hele døgnet mellem 2 og 7 graders varme. Jævn til hård sydøstlig vind, der aftager og bliver svag til frisk sydvestlig eller skiftende.

Men det stopper ikke her.

Mandagens vejr bliver en tro kopi af søndagsvejret, dog med temperaturer op til svimlende 8 grader.