Nu skal danskerne arbejde mere: Løkke vil hæve pensionsalderen

Mandag aften løftede statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) sløret for regeringens nye 2025-plan.

Heri blev der lovet både skattelettelser og milliarder til velfærd, men for at kunne finansiere disse løfter, vil regeringen hæve danskernes pensionsalder. Det erfarer TV2.

Allerede i 2006 besluttede et bredt flertal af partierne på Christiansborg, at pensionsalderen gradvis skal hæves i takt med, at vi i gennemsnit lever længere.

Aftalen lød på, at pensionsalderen skal reguleres hvert femte år med maksimalt ét år ad gangen. Sidst, den blev reguleret, var i 2015, men nu tegner alt til, at pensionsalderen vil få yderligere et hak opad som del af den nye 2025-plan.

- Nu har vi hørt meget om, hvad man vil bruge pengene på. Men ingenting om, hvor pengene skal komme fra. Det vi kan erfare nu, er at pensionsalderen er en del af det her. Man vil sætte pensionsalderen op. Det er en af elementerne til at finansiere de mange ting, regeringen gerne vil, siger TV 2s politiske analytiker Thomas Funding.

Derfor bliver pensionsalderen altså hævet hurtigere end først aftalt. Dette skal formentlig ses ud fra, at danskernes gennemsnitslevealder tilmed er steget mere end forventet i forhold til, da man indgik velfærdsaftalen i 2006. Derfor mener regeringen, at man også bør hæve pensionsalderen.

Før sidste valg afviste Lars Løkke ellers at fremrykke en hævelse af pensionsalderen.

Følg Dagens Politik for flere lignende artikler:

 

 

 

Dagens Gossip