Nu sker det: Kæmpe-edderkopper invaderer Danmark

20/09/2023 10:51

Emil Martesen

Indland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Kæmpe-edderkopper har angiveligt invaderet Danmark.

Mest læste i dag

I Danmarks frodige natur har biolog Frederik Leck Fischer gjort en bemærkelsesværdig opdagelse, der har fået entusiaster og eksperter til at spidse ører.

I den idylliske nordsjællandske by Jørlunde har biologen stødt på en ny, imponerende edderkoppeart, der nu har fundet sin plads på listen over Danmarks kendte edderkoppearter, der tæller omkring 600 arter.

Det skriver TV 2.

Dette nye fund, som Fischer har døbt 'Kæmpe Pighånd' på grund af dens betragtelige størrelse og tilhørsforhold til Pighånd-familien, er en sand kolos i edderkoppeverdenen.

Med sine grønne, behårede ben og en krop, der måler mellem fem og seks centimeter, er den et fascinerende syn at betragte.

Og biologen lagde ikke skjul på sin begejstning, da han lagde vejen forbi 'Go' morgen Danmark', hvor han delte sin opdagelse med nationen:

"Den er kæmpestor".

Opdagelsen af Kæmpe Pighånden, der bærer det latinske navn Xysticus lineatus, var dog ikke uden udfordringer.

Frederik Leck Fischer måtte tage den unge edderkop under sin vinge i seks uger, indtil den nåede voksenalderen og kunne artsbestemmes med sikkerhed:

"Jeg havde den faktisk i pleje i seks uger og ventede på, at den blev voksen, for at jeg til sidst kunne artsbestemme den," forklarer han videre i 'Go' morgen Danmark'.

Men på trods af disse opdagelser, advarer Frederik Leck Fischer om, at det ikke nødvendigvis er et tegn på en forbedring af biodiversiteten i Danmark:

"Det er en naturlig ting, at arter kommer til, og at arter forsvinder. Lige nu er det sådan, at der er flere sjældne arter, der forsvinder, og så kommer der nogle almindelige arter til sydfra, blandt andet på grund af klimaforandringer", siger han.

Du kan se edderkoppen ved at trykke her.