Øksemand amok i Jylland - Blev jagtet af 20 patruljer

Politiet skulle på en stor opgave i løbet af søndagen, da en 25-årig mand blev jagtet på motorvejen. Det var både nødvendigt at spørre motorvejen af, ligesom politiet trak pistoler under anholdelsen.

Det gik vildt for sig i løbet af søndagen, hvor beboer i Hedensted mellem Horsens og Vejle var vidne til en regulær menneskejagt, da politiet havde sendt hele 20 patruljer efter en mand, der var gået amok med en økse.

Ifølge Vejle Amts Folkeblad blev valgte en 25-årig mand cirka klokken 12.35 at køre sin bil direkte hen mod personer ved et busstoppested på Svanes Plads i Horsens. Manden er meget tæt på at ramme dem, men vælger i sidste øjeblik at rette bilen op igen. Han forlader derefter stedet, men vender tilbage og truer personerne ved busstoppestedet med vold.

Den 25-årige er dog ikke færdig, da han på Ane Staunings Vej i Horsens går amok på en parkeret bil, hvor han både smadrer alle ruder i bilen, inden manden atter fortsætter til en ny destination.

20 patruljer jagtede ham til Hobro

Klokken 13.37 fik politiet en ny anmeldelse, da manden nu havde fortsat turen til Hornsyld, hvor han med en økse havde tvunget sig adgang til et hus. Beboerne i huset var hjemme, men de flygtede ud af en bagdør, hvorefter manden så valgte at tage benene på nakken.

Ifølge politiet så kendte manden både personerne i huset og dem ved busstoppestedet, men i hvilket omfang, og hvorfor de skulle trues, kan politiet ikke svare på.

Læs også

Tidligere chef i PET: Rasmus Paludan øger mulighed for terror i Danmark

“Han kender både beboerne i huset og personerne ved busstoppestedet i et eller andet omfang. Vi ved ikke endnu, hvad motivet er, og spørgsmålet er, om der overhovedet er noget rationelt motiv hans tilstand taget i betragtning,” fortæller vagthavende hos Sydøstjyllands Politi, Jeppe Thranum, ifølge Vejle Amts Folkeblad.

Trak pistoler og spærrede motorvejen af

Der gik dog noget tid, før at det lykkedes politiet at få fat i den 25-årige mand. De fortalte, at de ikke havde nogen visuel kontakt til bilen, men at de via en nummerpladescanner og andre elektroniske værktøjer, kunne holde øje med ham.

De sendte flere patruljer af sted, så de var oppe med omkring 20 patruljer, der jagtede den 25-årige på motorvejen. Han kørte tværs gennem tre politikredse på sin tur, hvor han lige var inde at vende i Hobro, inden han igen satte kursen sydpå.

Manden vendte tilbage til Hedensted, og ved afkørsel 58 lykkedes det endelig politiet at få manden stoppe. Politiet valgte at spærre motorvejen helt af, ligesom de også trak pistoler under anholdelsen.

Den 25-årige mand er nu i politiets varetægt, hvor han skal undersøges af en læge, der kan vurdere hans mentale tilstand. Derudover ønsker politiet ikke at oplyse, hvor manden kommer fra.

Læs også

22-årig fra Randers var sin mand utro: Jeg havde ikke noget valg

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip