Pas på med at dele sommerbilleder af dine børn på Facebook: Kan ende på ulovlige sex-sider

Uskyldige fotos af glade sommerbørn kan let havne på seksuelle hjemmesider. Derfor bør man tænke sig om, før man deler billeder på sociale medier, mener Red Barnet.

Hele sommeren er vi danskere blevet velsignet med masser sol og tårnhøje varmegrader, der har fået mange mennesker til at smide det overflødige tøj.

I denne uge varsler metrologerne endda hedebølge, og det får formentlig mange børn såvel som deres voksne til kun at rende rundt i undertøj eller badebukser.

Nu advarer Red Barnet dog både forældre, bedsteforældre og andre familiemedlemmer mod at dele billeder af glade og afklædte sommerbørn på sociale medier.

Læs også

Legoland advarer mod Facebook-opslag: ‘Tryk IKKE på dette link’

For selvom der blot er tale om udskyldige feriefotos fra stranden, haven eller fra swimmingpoolen på jeres ferie til Italien, så kan disse private sommer-billeder desværre risikerer at ende på ulovlige hjemmesider, hvor de misbruges til seksuelt krænkende materiale.

 - Vi ved desværre, at helt almindelige, fine sommerbilleder af børn alt for ofte ender på hjemmesider, hvor de slet ikke hører hjemme. Og det gælder både billeder af børn med og uden tøj på. Det handler om ganske uskyldige børnebilleder, der så pludselig dukker op i en stærkt seksualiseret sammenhæng, lyder det fra Jon K. Lange, der er seniorrådgiver i Red Barnet.
 
Via organisationens digitale hotline, der har til formål at bekæmpe børnepornografi, sker det jævnligt, at Red Barnet modtager henvendelser fra folk, der er er stødt på seksuelt krænkende materiale på nettet, som de ønsker at anmelde. Og her dukker der blandt andet feriebillleder op, som helt indlysende er blevet misbrugt.

Læs også

Buschauffør i vanvittigt overfald: Bad passagerer dæmpe sig

 - Der er tale om almindelige skønne billeder af børn, som så pludselig ligger på de her hjemmesider. Det er dybt krænkende for børnene, siger Jon K. Lange og tilføjer: 
 
- I Red Barnet ønsker vi bestemt ikke at være kropsforskrækkede, og selvfølgelig skal man kunne tage feriebilleder af ens børn. Men vi bliver desværre alle nødt til at tænke os rigtig godt om, før vi lægger noget op på sociale medier. Det er os voksne, der kan forebygge, at det her sker, siger Jon K. Lange.

Læs også

Derfor bør du aldrig klappe en hund på hovedet

For at vide sig sikker har Red Barnets følgende fem råd til at dele billeder på sociale medier:

  • Tjek dine privatindstillinger på sociale medier - hvem kan følge med?
  • Spørg dig selv, før du deler: Ville jeg hænge det her billede på opslagstavlen i det lokale supermarked?  
  • Husk, at det, der ligger på nettet, aldrig forsvinder igen
  • Billeder, du deler, vil i værste fald altid kunne bruges af hvem som helst, hvor som helst og til hvad som helst. 
  • Spørg dig selv: Ville jeg selv synes om at blive delt i et lignende billede?
 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip