Politiet slår til mod dansk TV-pirat

Skrevet af Jesper Larsen

|

26/11/2014

Dagens topnyheder

Politiet har foretaget en ransagning hos en person, de mistænker for at stå bag hjemmesiden floppi.org, hvor man indtil for nylig ulovligt har kunne se en lang række danske tv-kanaler gratis

Jeg kan bekræfte, at vi har fået en anmeldelse fra Stop - Nordic Content Protection på Floppi. Jeg kan bekræfte, at vi har foretaget ransagning på baggrund af anmeldelsen," siger sagsbehandler i Bagmandspolitiet Frede Bisgaard til dagens.dk

112 nyheder

Stop - Nordic Content Protection repræsenterer bl.a. Canal Digital og Viasat i beskyttelse af deres rettigheder.

Politiet ønsker ikke at oplyse yderligere i sagen, da den er under efterforskning.

Floppi.org nåede at være tilgængelig lidt over seks måneder inden politiet fik lukket siden for nogle uger siden.

Vil ikke lukke siden ned

I et lukket dansk forum for fil-deling, skrev en person, der angiveligt har tilknytning til floppi, for nogle uger siden, at politiet har foretaget ransagning mod en højtstående bruger af floppi, og i samme ombæring understreger personen, at det forventes, at floppi vil fortsætte.

Selvom denne situation er forfærdelig, tænkes der ikke, at Floppi lukker, skriver brugeren.

dagens.dk erfarer, at det har været en ganske god forretning for bagmanden at  holde siden kørende, hvor reklamer fra Google har kunne indbringe bagmanden tusindvis af kroner om måneden på trafikken til hjemmesiden.

Hård straf i vente

Ulovlig streaming er stadig et relativt nyt fænomen herhjemme, men i marts 2013 blev den anonyme tv-pirat ‘Danish Delight’ idømt fire måneders betinget fængsel med en årøvetid på to år og 80 timers samfundstjeneste for grov krænkelse af ophavsretten. I fire år leverede vedkommende ulovligt live-tv fra blandt andet TV2 Sport, TV3 sport og Canal 9. 

Læs seneste nyt fra 112 døgnrapport.