Private investorer skal skaffe flere medaljer til Danmark

Skal Danmark i fremtiden hamle op med metalhøsten fra OL i Rio, er der brug for flere penge, lyder det fra eliteidrættens organisationer. Det skriver Politiken fredag.

- Vi er nødt til at sikre, at vores eliteidræt kan få flere fondsbevillinger og bevillinger fra private aktører. Det er helt afgørende for, at dansk idræt kan holde det høje niveau, vi har vist i Rio, siger Team Danmarks formand, Københavns overborgmester, Frank Jensen (S) til Politiken.

Sammen med Danmarks Idrætsforbund (DIF) intensiverer Team Danmark nu jagten på private donationer.

Forventningen er, at der skal rejses mindst 100 millioner kroner over den næste olympiade – de fire år frem til OL i Tokyo.

- Jeg forventer, at vi med flere private midler kan sikre status quo og forhåbentlig skabe fremskridt over de næste år, siger DIF-formand Niels Nygaard til Politiken.

Han fortæller, at idrætten allerede har en positiv dialog med potentielle partnere.

Behovet for private donationer skyldes især, at den internationale konkurrence om OL-medaljerne er blevet voldsomt skærpet, fordi flere lande investerer massivt i idrætten.

Samtidig er idrættens tilskud gennem de såkaldte lottomidler blevet mere usikre, fordi det statsejede Danske Spils overskud på Lotto har været faldende de senere år.

Og penge er lig med medaljer, bekræfter senioranalytiker Rasmus K. Storm fra Idrættens Analyseinstitut.

- Hvis det lykkes dem at rejse det beløb, kan det kun betyde et løft for dansk eliteidræt, siger senioranalytikeren til Politiken.

- Det vil give en god mulighed for at styrke præstationerne og øge antallet af medaljer, siger Rasmus K. Storm, som understreger, at forskningen på området viser, at penge er en af de mest afgørende faktorer for at skabe sportslig succes.

/ritzau/

 

Dagens Gossip