Denne danske by er Europas smukkeste by

Foto: Ribe by

Ribe er nu kåret til Europas smukkeste by. Det har et engelsk rejsesite offentliggjort.

Smuk kommer i alle størrelser, og det kan Ribe skrive under på. Den charmerende domkirkeby er strøget ind på førstepladsen i en konkurrence om at blive ”Europes Best Big-Time Small Destination”. Konkurrencen havde hele 52 deltagere, og Ribe tog en overbevisende sejr hjem foran flere europæiske byer, hvor klimaet er en del varmere.

Konkurrencen blev udskrevet af globalgrashopper.com og hotel.info. Mere end 46.000 stemmer blev afgivet i konkurrencen, og Ribe kunne tage stikket hjem med mere end 5.000 stemmer i alt. I den direkte ”battle” med portugisiske Obidos vandt Ribe også med 3.965 stemmer - 200 stemmer foran Obidos. Et stort skulderklap til Danmarks ældste by, der var den eneste danske deltager i konkurrencen.

Brugerne har kåret

Det er brugerne af de to hjemmesider, som har stemt, og sejren har kæmpe betydning for Ribe i forhold til at markere sig yderligere i udlandet som en attraktiv turistdestination.

- Sejren er fantastisk for en by som Ribe, der nu har et stort incitament for at skrue op for at markere sig endnu mere i lande som Tyskland, Holland, Spanien, Italien og Frankrig, siger turistchef i Esbjerg Kommune, Henrik Vej Kastrupsen.

Han hæfter sig også ved, at afstemningsresultatet er udtryk for, at man i Ribe har stået sammen. Brugerne af siderne har sammen med de lokale i Ribe i fællesskab peget på Ribe, der som førnævnt var den eneste danske deltager i konkurrencen. I konkurrencen deltog også smukke byer som Luxembourg, Paphos på Cypern, Ronda i Spanien, Dubrovnik i Kroatien og mange flere.

 

Dagens Gossip