Særlig advarsel til bilister: Pas på solcreme

Du skal passe på med solcremen, hvis du skal ud at køre bil kort efter. Det kan nemlig blive dyrt.

Når solen står højt på himlen, plejer danskerne types at advares mod de kraftige uv-stråler, der kan give voldsomme skader på huden.

Advarslen i dag er dog lidt en anden end den, du plejer at få, for den går nemlig til bilister, der skal passe på med solcremen.

Læs også

Life hack: Sådan finder du den perfekte vandmelon

Det kan blive dyrt

Hos FDM lyder det nemlig, at man skal være meget påpasselig med at røre sin bil, hvis man netop har smurt sig ind i solcreme. Får bilen solcreme på sig, kan det nemlig kræve en omgang akut nødhjælp, hvis ikke bilen skal blive ‘ødelagt’.

“Solcreme går i forbindelse med lakken, og jo længere tid det får lov at sidde, og jo kraftigere solen er, jo sværere bliver det at få af. Så jo hurtigere man kan komme til at lave nødhjælp, jo bedre er det også,” fortæller Peter Sahl, der er teknisk konsulent hos FDM ifølge B.T.

Hvis ikke du får fjernet solcremen med det samme, så kan det i værste fald betyder, har du har brug for en hel ny lakering til din bil, og det er altså ikke billigt.

“Hvis ikke man får gjort noget hurtigt, så er der risiko for, at du ødelægger du lakken, og så er der kun en vej, og det er en lakering,” fortælle Peter Sahl.

Skulle du være uheldig at få smurt solcreme på bilens lakering, så anbefaler han, at man benytter sig af en microfiberklud og noget lakrens til at få det af.

Læs også

Føj: Mor viser hvorfor du IKKE skal bruge træ-skeer til din madlavning

 

 

Dagens Gossip