Sagde han virkelig det? Her smider han kæmpe Jonas Vingegaard-'bombe'

Skrevet af Emil Martesen

13/02/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Sagde han virkelig det?

Mest læste i dag

I 2022 vandt Jonas Vingegaard for første gang verdens største etapeløb, Tour de France, og blev efterfølgende kåret som Årets Sportsnavn 2022 i Danmark. I 2023 lykkedes det på ny rytteren fra Glyngøre at krydse den ikoniske målstreg på Champs-Élysées i Paris og trække den gule trøje over hovedet som samlet vinder af Touren.

Udover at stå øverst på podiet i Tour de France og desuden vinde en fornem etapesejr i det ikoniske løb, så har Jonas Vingegaard stået øverst på skamlen i flere andre løb i 2023.

Den danske cykelrytter vandt Critérium du Dauphiné med to etapesejre undervejs. Han vandt med tre etapesejre samt pointtrøjen Baskerlandet Rundt. Vingegaard kunne ligeledes lade sig hylde som vinder af Gran Camiño , og derudover har Vingegaard vundet en etape i Paris-Nice og blev samlet nummer to i Vuelta a Espana.

Og om 2024 bliver endnu et succesrigt år for den ydmyge Glyngøre-dreng må vi vente at se.

Inden længe tages der i hvert fald hul på den nye sæson, og som så mange andre sæsoner, så er verdens største cykelløb endnu engang et af de helt store fokusser for det hollandske mandskab.

Og her har den amerikanske rytter Sepp Kuss fra holdet Visma-Lease a Bike , udtrykt et ønske om at dele kaptajnrollen med den danske Tour de France-vinder i kølvandet på Primoz Roglic' afgang fra holdet.

Sepp Kuss, der sidste år sikrede sig en imponerende sejr i Vuelta a España, ser sig selv som en oplagt kandidat til at indtage en mere fremtrædende rolle på holdet:

"Det afhænger selvfølgelig af, hvor god jeg er, men strategisk set kan det ikke skade med to kaptajner. Jeg tror, at Jonas og jeg kan arbejde godt sammen. Vi har de samme kvaliteter i bjergene. Det er altid godt for os at have to ryttere i toppen af klassementet", siger den amerikanske klatrer til belgiske Wielerflits.

Til trods for sin succes, er Sepp Kuss dog stadig i en proces med at finde ud af, hvilken type leder han er, og om han kan bære det ansvar, der følger med at kæmpe om sejren i de store løb:

"Det er noget, jeg skal udforske", siger han og erkender, at han måske ikke er en naturlig leder, men samtidig understreger han, at han har set eksempler på ledere, der heller ikke var naturlige i rollen.

I første omgang får han dog rig mulighed for at gøre det i Tour de France og Vuelta a España, hvor han stiller til start.

Ifølge Wielerflits bliver det først besluttet i august, hvorvidt den danske cykelstjerne også stiller til start i det spanske etapeløb.