Se billederne: Mand finder en edderkop på størrelse med en hundehvalp

Videnskabsmand og hobbyfotograf Piotr Naskrecki, og hans kone, var lige ude at gå en tur i Amazonas-regnskoven, da de stødte på en edderkop, som efter hans eget udsagn var ‘på størrelse med en hundehvalp.

Ifølge Piotr Naskrecki er der tale om en spindler af arten ‘Goliath  Birdeater’, og i sin blog fortæller han, at han hørte dyret, før han så den. Edderkoppeartens gang lyder nemlig umiskendeligt meget som en hests galoperende hove.

LÆS OGSÅ: Familie fik verdens giftigste edderkop leveret til døren

- Jeg pegede min lommelygte mod det sted, lyden kom fra, og forventede at se et lille pattedyr, skriver videnskabsmanden i sin blog om fundet.

Edderkoppearten, som kun lever i Sydamerika, er i udstrakt form 30 centimenter lang fra tå til tå, hvis man tæller benene med, og kan veje op til 170 gram - omkring så meget som en nyfødt hundehvalp.

LÆS OGSÅ: Mand finder et usædvanligt mærke på sin krop og får en kriblende diagnose

Piotr Naskrecki forklarer endvidere, at ‘Goliath Birdeater’-arten formentlig er den eneste edderkop, som giver lyd fra sig, når den ‘går’. Det skyldes, at dens fødder har en slags hove, som laver en meget specifik, klikkende lyd, der minder om hovene på en hest.

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip