Se video: Peter Madsen sender kærlighedsbreve til Cammilla

Foto: Ritzau Scanpix

Siden Cammilla Kürstein var 17 år, har hun gennem breve og telefonsamtaler fået opbygget et tæt forhold til Peter Madsen.

I det nye program ’Forelsket i en morder’ dokumenteres det, at der er fri adgang for kommunikation mellem mindreårige og helt unge kvinder til farlige livstidsfanger i lukkede fængsler i Danmark. 

I programmet møder seerne blandt andet 19-årige Cammilla Kürstein, der er et eksempel på ovenstående. 

Siden hun var 17 år, har hun gennem breve og telefonsamtaler fået opbygget et tæt forhold til Peter Madsen, en af Danmarks mest berygtede drabsmænd. 

I programmet første afsnit viser Cammilla den store bunke af breve frem, som hun har modtaget fra Peter Madsen.

"Peter havde sendt mig den her raket, hvor han ridset vores navne ind, som han har lavet på hans værksted, altså det der er i Herstedvester Fængsel. Så den her raket symboliserer ligesom, at man godt kan komme fremad i livet, og så er det jo også, fordi han godt kan lide raketter. Når jeg kigger på de her breve, så føler jeg mig betaget af ham. Måske forelsket,"forklarer hun. 

Du kan se klip fra programmet nederst i denne artikel.

Det er et problem

I programmet optræder også Peter Lundins ekskone Mariann. Hun kom i kontakt med den fængelsindsatte Peter Lundin via breve, og hun kæmper stadigvæk med konsekvenserne af den fejl, hun som 14-årig begik, da hun valgte at skrive et brev til ham.

Det er nemlig et problem, at så unge kvinder har mere eller mindre fri adgang til at skrive med drabsmænd. Både for dem selv, men det vidner også om et fængelsesystem, der trænger til et gennemsyn. 

"Det er ikke alene åbenlyst problematisk for de unge kvinder, der er lette ofre for manipulerende drabsmænd, men også i offentlighedens interesse at vi får belyst det her problem, og hvorfor vi tilsyneladende har et fængselssystem, hvor denne slags relationer kan opstå, siger programdirektør hos Discovery Pil Gundelach Brandstrup.

’Forelsket i en morder’ har premiere på Dplay den 5. august. 

 

 

 

Dagens Gossip