Socialdemokrater frygter momschok i Post Danmark

Socialdemokraterne vil ikke lave en postaftale, hvis regeringen forringer Post Danmarks budget med nye momsregler fra skatteminister Karsten Lauritzen (V), siger Socialdemokraternes postordfører, Christian Rabjerg Madsen.

- Mens vi forhandler post i Transportministeriet, så vil skatteministeren trække tæppet væk under Post Danmarks økonomi med en ny momsregel. Jeg hører Post Danmark sige, at det kan betyde 150 millioner kroner om året, siger Christian Rabjerg Madsen.

Han forhandler tirsdag morgen med transportminister Hans Christian Schmidt (S).

En postaftale ventes at forringe modtagernes service, så der kun bliver udbragt post fem dage om ugen mod nu seks. Samtidig er det tanken, at den hurtige A-post helt forsvinder og afløses af den langsommere B-post, som kan være tre dage om at nå ud til modtageren.

Christian Raberg Madsen vil ikke kommentere detaljer i forhandlingerne. Han vil heller ikke sige, om Socialdemokraterne går fra forhandlingerne, hvis regeringen ikke forsikrer dem om, at Post Danmarks økonomi ikke forringes.

- Vi skal holde alle muligheder åbne. Omvendt er vi jo interesseret i at tage et ansvar for Post Danmark, siger Christian Rabjerg Madsen.

I tre år har Post Danmark haft et årligt minus i regnskabet på 100-150 millioner kroner. Det skal aftalen fjerne. Socialdemokraterne står fast på udbringningspligten, så der leveres post med samme service i Tønder og Høje Taastrup, påpeger han.

- Når danskerne sender væsentligt færre breve nu end tidligere, så bliver vi nødt til at se på de servicekrav, vi stiller til Post Danmark. Jeg kan godt se for mig, at vi får billigere breve, men også lidt langsommere breve, siger Christian Rabjerg Madsen.

Uden udbringningspligten varierer postens priser og vilkår, så det bliver dyrere i tyndt befolkede egne, frygter han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip