Taxafirmaer giver Uber skyld for brat fald i ture

Taxafirmaerne i Region Hovedstaden har i de første måneder af 2016 oplevet en markant tilbagegang i antallet af såkaldte gadeture.

Det skriver Metroxpress på baggrund af et notat fra Taxinævnet.

Ifølge notatet har de forskellige firmaer i regionen mistet omkring en halv million gadeture i perioden fra januar til maj i forhold til de samme måneder i 2015.

Mens selskaberne sidste år noterede omkring 2,5 millioner af den type ture, er antallet i år dykket til cirka to millioner.

Ganger man det med den gennemsnitlige turpris på cirka 190 kroner, har faldet betydet, at branchen er gået glip af omtrent 95 millioner kroner ifølge Metroxpress.

I taxabranchen skyder man skylden på den omstridte kørselstjeneste Uber.

- Faldet skyldes helt klart, at Uber er på markedet. Det hører vi også fra selskaberne. Det rammer især natte- og aftenchaufførerne, som tidligere kunne lave en god skilling og opveje en svag omsætning i ugen, men det kan de ikke længere, siger Trine Wollenberg, direktør i Dansk Taxi Råd, til Metroxpress.

Socialdemokraten Jakob Hougaard, der er medlem af Taxinævnet i Region Hovedstaden, klandrer også Uber for det kraftige fald.

- Uber har snart samme antal vogne som taxierne i København, og det er et massivt problem, at de konkurrerer ved at gå uden om reglerne. Konkurrence er fint, men Uber snyder på vægten og har ikke de samme omkostninger som en taxa, mener han.

Ubers øverste danske chef, Carl Endresen, afviser kritikken.

- Vi har sympati for dem, men vi føler os ikke truffet af anklagerne. Man kan ikke sammenligne taxier med Uber, for vi kører slet ikke gadeture, siger direktøren til Metroxpress.

Uber fungerer via en smartphone-applikation, som man bruger til at kontakte andre brugere til at få et lift.

Antallet af bestilte taxature i hovedstadsregionen er ikke faldet i forhold til sidste år ifølge Metroxpress.

Uber vil ikke fortælle, hvor mange partnere, selskabet har i København, men et bud fra taxabranchen lyder på 1600 vogne. Der er omkring 1900 taxaer i Region Hovedstaden.

/ritzau/

 

Dagens Gossip