Vildt forbud: Her må der snart ikke ryges længere

Foto: Claus Bonnerup / Ritzau Scanpix

I fremtiden kan det blive forbudt at ryge på offentlige udearealer, som kommunen ejer. Det betyder blandt andet fodboldbanerne, legerpladser m.m.

Der hersker ingen tvivl om, hvor usundt det er at ryge. I løbet af de seneste år har der dog virkelig været fut i debatten om rygning, og den er ikke blevet mindre efter at regeringen offentliggjorde, at det bliver dyrere i fremtiden at købe cigaretter.

Livet som ryger bliver altså ikke lettere, heller ikke med tanke på, at der kommer forbud mod flere og flere steder, hvor man ikke længere må ryge. Snart kan rygere forberede sig på, at der er endnu flere steder, hvor de ikke må stille sig ud med en tændt cigaret i munden.

Læs også

Regeringen har talt: Det skal cigaretterne koste

I første omgang er det rådmændene i Aarhus Kommune, der har sendt forslag til høring. Et forslag der lyder på, at man ikke må ryge på kommunens udearealer. Kort fortalt betyder det, at der vil være komplet forbud mod at ryge, hvis man opholder sig et sted, som kommunen ejer.

En af årsagerne til at forslaget er kommet frem, skyldes, at der desværre er sket det, at der har været en stigning i antallet af unge, der er begyndt at ryge. Det tal har ellers i løbet af de seneste år været faldende.

“Det bliver vi nødt til at tage alvorligt, og derfor sender vi som byråd et signal om, at vi ønsker en røgfri kommune. Hvis vi hele tiden minder folk om, at her må de ikke ryge, så håber vi, at det kan få færre til at begynde,” fortæller Peder Udengaard, byrådsmedlem i Aarhus Kommune til Tv2 Østjylland.

Her må der ikke længere ryges

Hvis forslaget går igennem, så vil det blandt andet betyde, at der vil være komplet forbudt at tænde sin cigaret, hvis man befinder sig foran et bibliotek, en legeplads eller på fodboldbanerne i kommunen.

Du kan altså ikke tage ud at se en fodboldkamp, hvor du lige tænder en smøg.

Til gengæld så kommer Aarhus Kommune ikke til at røre ved gågaden. Selvom det naturligvis også er en af kommunens udearealer, så gælder der her andre regler, så der vil du i fremtiden fortsat kunne gå en tur ned langs gågaden, mens du ryger på din cigaret.

Det er endnu ikke sikkert, at forslaget bliver vedtaget, men det peger i retningen af, at der er stor opbakning til det.

Læs også

Vandt en million i Lotto: Skældte Danske Spil ud

 

 

Dagens Gossip