Voldsom hævnaktion: Kørt ned og overfaldet med kniv og køller foran børnefamilier

Adskillige borgere i Kerteminde fik sig lørdag d. 16. april en særdeles chokerende oplevelse.

Det skete, da en 26-årig mand med syrisk baggrund midt om formiddagen blev kørt ned og siden angrebet med køller og kniv af fire mænd. Hele optrinnet fandt sted direkte foran de børnefamilier og forbipasserende, der denne lørdag var på shoppetur i Langegade i Kerteminde.

Overfaldet foregik i t-krydset mellem Langegade og Præstegade. Det skriver Fyens.dk.

Siden episoden står det nu klart for politiet, at overfaldet var en hævnaktion for en episode på en sprogskolen i Munkebo tidligere på ugen. Her skulle den overfalde mand angiveligt have angrebet sin ekskone. Det oplyser Fyns Politi i Kerteminde.

- Det drejer sig om en eksmand og ekskone. Hun bliver onsdag overfaldet af ham midt i undervisningen på sprogskolen. Hun får et par på låget, så det mente familien skulle hævnes, fortæller Erling Jørgensen fra Fyns Politi.

’Et par på låget’ er dog sandsynligvis en underdrivelse, for ifølge Fyens.dk’s oplysninger blev kvinden så slemt tilredt, at hun efterfølgende blev kørt med en ambulance på skadestuen for at blive opereret.

- Frygteligt at høre på

Samme skadestue havnede den 26-årige eksmand på tre dage senere, da det grove overfald fandt sted foran utallige vidner. Èt af disse vidner var den lokale boghandler, der pludselig kunne høre skrig og råb ude fra vejen. Da gerningsmændene var stukket af i bilen, hjalp vedkommende med at forbinde offeret med håndklæder fra butikken.

- Det var så frygteligt at høre på. I starten troede jeg, det var skateboards, der kørte på fortovet. Men så var det lyden af, at de slog ham i hovedet og på kroppen med køller. Der var blod over det hele, fortæller et vidne hos boghandleren, som ikke ønsker sit navn i avisen.

Efter overfaldet hjalp også en sygeplejerske til, ligesom der blev ringet på hos præsten, som kunne bidrage med et tæppe til det blødende offer.

Politiet fandt senere samme lørdag frem til overfaldsbilen i Munkebo, hvor der sad en 30-årig mand – ligeledes med syrisk oprindelse. Han blev anholdt på stedet, og et par timer senere lykkedes det Fyns Politi at finde frem til endnu en gerningsmand. En mand på 38 år.

De to mænd blev søndag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Odense og efterfølgende varetægtsfængslet i fire uger.

Søndag blev endnu en gerningsmand anholdt - en syrisk mand på 44 år. Han blev mandag fremstillet i grundlovsforhør bag lukkede døre. Én gerningsmand er stadig på fri fod.

Ifølge sigtelsen blev offeret tildelte talrige slag med køller samt knivstik på kroppen og i hovedet – blandt andet et to centimeter langt snitsår i maven, et fire centimeter bredt snitsår ved den ene kæbe samt diverse andre snitsår og derudover mulige ansigtsfrakturer og flere skader efter slag.

Følg Dagens Politirapport for flere lignende artikler:

 

Dagens Gossip