Yahya Hassan kendt skyldig i skudsag: Her er hans straf

Polfoto.

Yahya Hassan er netop blevet kendt skyldig i den sag, han har siddet varetægtsfængslet i siden 21. marts i år.

Yahya Hassan har fredag eftermiddag fået sin straf. Klokken 13 blev han ved Retten i Aarhus kendt skyldig og idømt et år og ni måneders fængsel for grov vold.

Den 21-årige digter skal derudover betale 40.000 kroner i bøde. 

Samtidig må den fartglæde aarhusianer sige farvel til sit kørekort, som han er blevet frakendt i et år. Det skriver DR

Dermed lader der til at være sat punktum i sagen om den kontroversielle digter og det lange anklageskrift med vidt forskellige lovovertrædelser.

Anklageskriftet mod den unge aarhusianer bestod af intet mindre end 35 forhold, og Yahya Hassan har under et tidligere retsmøde erkendt 34 af forholdene.

Listen med ovovertrædelser varierede lige fra en stjålet fadøl til at have kørt bil i narkopåvirket tilstand.

Mest alvorlig var punktet om en skudepisode på Kappelvænget i den vestlige del af Aarhus, hvor en ung mand blev ramt af to skud tilbage i marts måned.

Yahya Hassan nægtede at have skudt den 17-årige i foden med vilje, hvilket man også nåede frem til i Retten i Aarhus, hvor man valgte at frikende digteren for den grove tiltale. 

Derimod blev han dømt for en mildere tiltale, der i straffeloven har følgende formulering: 

Yahya Hassans forsvarsadvokat, Michael Juul Eriksen, til venstre, ankommer mandag morgen til Retten i Aarhus. Retten i Aarhus behandlede mandag straffesagen mod digteren Yahya Hassan, der har siddet varetægtsfængslet siden 21. marts efter en skudepisode, hvor en 17-årig dreng blev såret. Foto: Polfoto / Anita Graversen

- Den, der for vindings skyld, af grov kådhed eller på lignende hensynsløs måde volder nærliggende fare for nogens liv eller førlighed.

Yahya Hassan blev dagen efter skyderiet anholdt og har siden været varetægtsfængslet.

Han har brugt tiden bag tremmer på at skrive en række nye digte. 

- Det er planen, at jeg skal udgive en ny digtsamling, når jeg engang kommer ud, forklarede Yahya Hassan, da han tidligere på måneden skulle forklare sig i vidneskranken.

Forsvaren for den kontroversielle digter mente inden afgørelsen, at Yahya Hassan maksimalt burde få en straf på 18 måneders betinget fængsel.

 

Dagens Gossip