En tydelig rørt dronning Margrethe: “Jeg er fuldkommen paf”

Nicolai H

5 uger siden

|

13/06/2024
Kendte
Foto: Wikimedia Commons
Majestæten sætter ord på den store dag.

Dagens topnyheder

Onsdag aften blev en uforglemmelig aften for dronning Margrethe, da hun modtog en af bogverdenens mest prestigefyldte hædersbevisninger ved en ceremoni i Den Sorte Diamant.

Prisen, Forening for Boghaandværks Ærespris, blev overrakt til en synligt rørt dronning, som med glæde og ydmyghed modtog anerkendelsen for sit livslange engagement i dansk bogkultur.

BILLED-BLADET var til stede ved ceremonien, der også dækkede prisoverrækkelsen.

Gennem årene har dronning Margrethe gjort sig bemærket som både illustrator, oversætter og inspirator. Hun har blandt andet illustreret J.R.R. Tolkiens "Ringenes Herre", prins Henriks digtsamling "Cantabile" og H.C. Andersens eventyr "Snedronningen" og "De Vilde Svaner".

Derudover har hun oversat Simone de Beauvoirs værk "Alle mennesker er dødelige" sammen med prins Henrik.

Under sin takketale fremhævede dronningen, hvor meget prisen betyder for hende, og hvordan arbejdet med bøger har været en vigtig del af hendes liv. Hun udstrålede både stolthed og overraskelse over anerkendelsen og formåede samtidig at vise sit karakteristiske glimt i øjet.

"Jeg er fuldkommen paf" indledte dronningen sin takketale ved podiet.

Senest har dronning Margrethe bidraget til filmen ”Ehrengard”, baseret på Karen Blixens roman. Dronningen skabte découpage-værker til filmen, som efterfølgende blev udgivet i bogform, hvilket har tilføjet endnu en dimension til hendes imponerende portefølje.