21-årig er fængslet for bilbrande i København

En 21-årig mand, der er sigtet for brandstiftelse, er i et grundlovsforhør i Københavns Dommervagt blevet varetægtsfængslet i 13 dage.

Han er sigtet for at sætte ild til ti biler og for forsøg på brandstiftelse af yderligere 23 biler i København fra fredag 19. august til søndag 21. august, oplyser efterforskningsleder Jens Møller Jensen.

Den 21-årige mand nægter sig skyldig og har taget forbehold for at kære varetægtsfængslingen.

Manden blev ifølge TV2 anholdt på sin bopæl på Amager onsdag aften. Det skete, efter at han blev efterlyst af politiet, der havde set manden på videoovervågning.

Ifølge politiet blev han set i et område på et tidspunkt, der vækkede mistanke til den 21-årige mand.

Men det i sig selv var ikke håndfaste beviser mod den formodede brandstifter, oplyste politiet onsdag, efter at den 21-årige blev anholdt. Videoovervågningen viste nemlig kun hans færden og tidspunktet, men ikke at han satte biler i brand.

København var hærget af bilafbrændinger helt frem til natten til tirsdag.

Natten til søndag blev flest biler sat i brand. 13 biler på Amager og i Indre By blev den nat brændt af eller forsøgt brændt af.

Natten efter igen var det syv biler, og natten til tirsdag blev der igen sat ild til en bil og tre knallerter på Nørrebro.

Den 21-årige mand er kun sigtet for brandene i weekenden.

De mange bilbrande er kommet samtidig med, at den svenske by Malmø har oplevet en serie bilbrande. Det er dog uvist, om der er en sammenhæng.

/ritzau/

 

Dagens Gossip