Politiet advarer: Hvis du gør dette i påsken, lokker du tyvene hjem til dig

De kommende påskehelligdage er ikke kun fede for dig og din familie, der måske skal på ferie eller til påskefrokoster, de er også lige noget for indbrudstyve.

Påsken er nemlig højsæson for indbrud, fordi mange hjem står tomme og giver optimale arbejdsforhold for kriminelle. Derfor råder Syd- og Sønderjyllands Politi alle borgere til at være ekstra forsigtige, inden man forlader sit hjem i påsken.

Læs også: Advarsel til cyklister: Hvis du finder gaffatape på cykelstativet, skal du straks gøre dette

Noget af det dummeste, man kan gøre, er, at sende et klart signal om, at ens hjem er tomt, lyder det fra politiet. Dit hjem skal virke beboet, ellers fristes indbrudstyvene til at bryde ind. Det vil sige, at dit hjem ikke skal være mørkt og tomt. Få naboen til at parkere sin bil i din indkørsel, tømme din postkasse eller bruge din skraldespand.

Det er også en god ide at lade belysning ved indkørslen/indgangen være tændt, og indenfor anbefales det, at man sætter tænd/sluk ure på lamper og radioer/musikanlæg.

Sørg for at stiger og værktøj ikke står frit fremme, ellers kan det hjælpe tyvene indenfor i dit hjem.

Dernæst bør du ikke have dyre genstande, såsom de populære PH-lamper eller Ipads, synlige i vinduet. Gem de værdifulde ting væk fra vinduerne, ellers ser tyvene dem.

Læs ogsåAdvarsel: Tyve brød ind i 50 boliger efter at have ‘researchet’ på nettet

Endelig bør du ikke nævne på Facebook og andre sociale medier, at du er på påskeferie. Vent med at dele dine spændende ferieminder, til du er hjemme igen.

Hvis du ingen steder skal i påsken, kan du med fordel hjælpe dine bortrejste naboer ved at sige “hej” til fremmede i dit nærområde. Det kan være en tyv, du siger hej til, og det stresser ham/hende, hvis de bliver set.

Politiet opfordrer også til, at man tilmelder sig Nabohjælp, hvor man kan hente hjælp til at holde tyvene på sikker afstand.

Følg Dagens Advarsler for flere lignende artikler:

 

 

 

Dagens Gossip