Politiet søger hjælp til at fange fræk tricktyv: Sådan snyder han folk i hele landet

Midt- og Vestjyllands Politi beder om hjælp til at få sat navn og identitet på en mand, der er mistænkt for at stå bag flere sager med tricktyveri af betalingskort, hvor der efterfølgende er sket misbrug af kortene.

Gerningsmandens fremgangsmåde er at aflure kortets pinkode, mens kunden betaler i butikken, hvorefter gerningsmanden tager kontakt til den forurettede på et parkeringsområde.

Læs også: Knallertbøller amok på biler med kroketkølle: Politiet søger vidner til vildt hærværk

Her afleder gerningsmanden den pågældendes opmærksomhed ved at spørge om vej eller forvirre ved at vifte med et landkort, oplyser politiet i en pressemeddelse. 

I den forbindelse stjæler han eller en medskyldig betalingskortet fra forurettedes bil. Politiet vurderer derfor, at minimum to gerningsmænd er involveret i tricktyveriet.

Politiet har flere billeder af den mistænkte fra forskellige sager.

Den afbillede gerningsmand vurderes ud fra yderligere fotos at have forøvet lignende tricktyverier i Nordjylland, Sønderjylland og på Sjælland.

Politiet beskriver gerningsmanden som udenlandsk af udseende, cirka 50 år,omkring 175 cm høj, almindelig af bygning, taler gebrokkent engelsk.

I flere tilfælde er han set i forbindelse med et udenlandsk registreret køretøj.

Man kan kontakte politiet på telefon 114, hvis man har oplysninger om mandens identitet. 

Følg Dagens Efterlysninger for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip