Skoleskyder sendte frokost-invitation til sine ofre

Den teenagedreng, der i sidste uge stod bag et skoleskyderi i USA, inviterede ifølge politiet sine ofre til at mødes til frokost i skolens kantine. Her dræbte han en og sårede fire, inden han tog livet af sig selv. En af de sårede døde søndag af sine kvæstelser.

- De eneste forberedelser til hændelsen, som efterforskerne kan bekræfte, er, at gerningsmanden havde arrangeret et vennemøde til frokost i kantinen, oplyser politiet i en meddelelse.

- Et vidne bekræfter, at de fem ofre sad ved det samme bord, da gerningsmanden åbnede ild og ramte ofrene, inden han vendte våbnet mod sig selv, lyder det videre.

Ifølge flere amerikanske medier skrev gerningsmanden, 14-årige Jaylen Fryberg, beskeder via sin telefon til ofrene, og de aftalte alle at mødes til frokost.

Politiet arbejder på at finde motivet bag skoleskyderiet på Marysville-Pilchuck High School. Lokale medier har beskrevet Fryberg som en populær dreng, der blandt andet spillede på gymnasiets hold i amerikansk fodbold.

Klassekammerater og deres forældre har fortalt om flere mulige motiver: En afvisning fra en pige, der foretrak fætteren - og en slåskamp på en amerikansk fodboldbane, hvor gerningsmanden angiveligt brækkede næsen på en anden elev.

Fryberg skrev i månederne op til skyderiet flere ildevarslende beskeder på det sociale medie Twitter. Han advarede blandt andet om, at der kunne komme til at ske "ting og sager".

Skoleskyderier sker med jævne mellemrum i USA. Den seneste store massakre skete i slutningen af 2012 på skolen Sandy Hook i Newtown, som ligger i delstaten Connecticut. Her blev 20 børn mellem seks og syv år samt seks voksne dræbt, inden at gerningsmanden skød sig selv.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip