Børnepsykolog kommer med advarsel: Dette må du aldrig sige til dit barn

Foto: Shutterstock

En kendt børnepsykolog har delt en advarsel til forældre om, at de aldrig må fortælle deres børn, hvordan de skal have det.

Børnepsykolog Professor Sam Wass har afsløret nogle af de værste ting, du som forælder kan sige til dit barn, hvorfor det er vigtigt, at du undgår at gøre dette.

Læs også

Hun blev gift med sin 'eneste ene' og fik tre børn: Så opdagede hun, hvem han virkelig er

Sam Wass er ekspert i børns stress og opmærksomhed, og har flere gange optrådt på britisk TV om disse emner. Han fortæller, at noget af det værste, du kan gøre som forælder, er at fortælle dit barn, at det ikke må føle, som det gør, uanset om det er tristhed, vrede eller noget tredje.

Det skriver The Mirror.

"At hæmme følelser virker ikke. Det virker ikke for voksne, og det virker bestemt ikke på et barn. Du kan ikke bare fortælle nogen, at de skal annullere en bestemt følelse," siger han ifølge det britiske medie.

"F.eks. ser man i september alle disse forældre, der følger deres børn til deres første skoledag, trækker dem i hånden, og deres barn græder som pisket, og forældrene siger med en munter stemme: Det bliver fint. Du får det sjovt. Vær ikke bange'."

"Og det er præcis, hvad man ikke skal gøre, da det bare ikke virker."

Han fortsætter med at sige, at i stedet for at fortælle dem, hvad barnet ikke skal føle, bør du prøve at forklare dit barn, hvad dets følelser dækker over.

"Det, vi tror, virker, er blot at beskrive, hvad et barn kan føle. Vi kalder det at skabe metakognitiv bevidsthed, og det er bevidstheden om det indre barn, og hvad det føler," siger Sam Wass.

"Det er noget, vi aldrig lærer børn i skolerne, men det er noget, vi er nødt til at lære."

"Børn er ikke klar over, hvad de føler. De kan ikke beskrive det, og det er fordi de ikke selv ved det. Det er kun ved, at du beskriver for dem, hvad de føler, at de får bevidsthed om, hvad det er."

Han fortæller også, hvad man bør gøre i en sådan situation, i stedet for at fortælle barnet, hvordan det bør føle.

"Noget ved at være bevidste om, hvad vi føler, hjælper os med at håndtere den følelse og hjælper med at reducere den," siger han.

"Det, jeg ville gøre, er at hjælpe mit barn med at få bevidsthed om, hvad det føler, og at tale om det i vendinger, der ikke er dømmende."

"Jeg ville sige noget i stil med: 'Det ser ud til, at du føler dette', og sætte et verbalt mærkat på det for at hjælpe dem med at forstå og lære, hvad deres egne følelser er."

Han fortæller også om, hvordan man bør håndtere det, hvis ens barn får et 'raserianfald'. Mange forsøger at bruge logik, men det fungerer ikke, hvis der er tale om et barn.

"Småbørn er på et stadie, hvor de følelsesmæssige centre i deres hjerner er store, og deres logiske centre er små, så en meget mere effektiv måde at håndtere et raserianfald på, er at kommentere på, hvad de siger, og ved at bruge deres sprog," siger han.

"Hvis barnet taler i korte sætninger og siger ting som: 'Vil have juice' eller 'Vil have budding', kan du matche det sprog og intonation."

"Deres stemme vil gå meget op og ned, så du skal kopiere dette. Match deres tilstand og det, de siger. Kommenter på det, som en fodboldkommentator ville. Så hvis de siger: 'Jeg vil have budding', skal du sige: 'Freddie vil have budding', for at sikre, at de føler sig forstået."

Læs også

Bryllupsfotograf gjorde chokerende opdagelse: Så gik han til angreb på brudgommen

"Denne følelse af at blive forstået, vil hjælpe dem med at falde til ro, og så vil du være i stand til at flytte deres opmærksomhed over på noget andet."

.

Dagens Gossip