Her er nøglen til god samleje: Folk kan ikke tro deres egne øjne, når de læser det

02/10/2023 13:05

Emil Martesen

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Folk taber kæben, når de læser hvorfor.

Mest læste i dag

I en tid, hvor samfundet er besat af at finde den magiske formel for et tilfredsstillende sexliv, kaster ny forskning lys over en ofte overset faktor: søvn:

"Mænd, der kæmper med søvn og lider af søvnløshed, var hele 58 procent mere tilbøjelige til at opleve erektil dysfunktion", rapporterer forskere fra USA og Italien ifølge The Mirror.

Mens mange måske tror, at nøglen til et godt sexliv ligger i soveværelset, er det ikke på den måde, de fleste ville tænke.

Forskerne mener, at søvnforstyrrelser påvirker det system, der producerer hormoner, inklusive testosteron, kaldet det endokrine system.

Dette er en vigtig indsigt, da det endokrine system spiller en central rolle i reguleringen af seksuel funktion.

Erektil dysfunktion er ikke kun et problem, der påvirker mænd i bestemte aldersgrupper eller geografiske områder. Det er en global sundhedskrise:

"Mere end halvdelen af mændene mellem 40 og 70 år oplever erektil dysfunktion", bemærker forskerne, der i samme ombæring ikke lægger skjul på, at det er en global sundhedsbekymring, der kræver øjeblikkelig opmærksomhed.

Interessant nok antyder forskningen, at behandling af søvnløshed med farmakologiske midler kan forværre problemet med erektil dysfunktion. Mænd med farmakologisk søvnløshedsbehandling blev oftere ordineret behandlinger for erektil dysfunktion konkluderer studiet.

Denne forskning er ikke blot en øjenåbner, men også en påmindelse om, at sundhed er et komplekst netværk af faktorer, der er indbyrdes forbundne på måder, vi måske ikke umiddelbart forstår. Det er en lektion i, at en holistisk tilgang til sundhed kan være nøglen til et bedre liv - både i og uden for soveværelset.