Hvis du vasker op med en køkkensvamp, bør du læse dette

Emil Martesen

6 uger siden

|

08/06/2024
Livsstil
Foto: YouTube
Foto: YouTube
Hvis du er blandt dem, der vasker op med en køkkensvamp, så bør du læse dette.

Dagens topnyheder

Opvasken er en opgave, der bare skal overstås i alle hjem.

Det er dog vigtigt, at man gør det rent med de rigtige redskaber.

Og når det kommer til at gøre køkkenet rent, glemmer du måske at give køkkensvampen en tur, eller måske vurderer du, at det ikke er nødvendigt.

Det viser sig dog, at det er en stor fejl, da den lille svamp kan være fyldt med et utal af bakterier, hvis du bruger den til at vaske op med.

Sådan skriver Portal 6.

Ifølge mediet påpeger eksperter, at bakterier, som kan være dårlige for dig, elsker at bo i svampen, fordi den altid er våd og fyldt med madrester. Bakterierne

Rengør den

Der er heldigvis en nem måde at gøre din svamp ren på.

En af de bedste ting, du kan gøre i kampen mod de mange bakterier, er at blande vand med lidt eddike og lægge din svamp i blandingen i fem minutter.

Eddiken hjælper med at dræbe bakterierne, så din svamp bliver meget renere, og så du med ro i maven kan bruge den, når der skal vaskes op.

Så ofte skal køkkensvampen skiftes

Det er værd at understrege, at en køkkensvamp ikke holder for evigt.

Ifølge mediet Portal 6 skal du skifte din køkkensvamp hver anden uge. Hvis du bruger den for længe, kan der samle sig så mange bakterier, at de kan være svære at slippe af med igen.

I fremtiden bør du huske på, at det er vigtigt at vaske den godt med varmt vand og sæbe. Tør den derefter godt af. Bakterier elsker fugtige steder, så en tør svamp er en glad svamp.

Næste gang du gør rent i køkkenet, så husk svampen.