Kur mod Alopeci?

Så langt er vi ikke kommet endnu, selvom mange (især i starten), når man konstaterer Alopeci er chokerede og med det bliver ramt på psyken, og derved oplever det som et problem.

Der findes flere måder at tackle sygdommen på, som vi vil udrede her, men før vi kommer så langt er det vigtigt at vide, hvad Alopeci egentligt er?

På dansk, er alopecia, bare den medicinske betegnelse for skaldethed, men er egentligt en hudsygdom, hvor kroppens eget immunforsvar angriber forskellige celler i og omkring hårfolliklerne. Når disse celler angribes, går cyklussen for håret i stå, og håret tabes.

Det er generne der er ansvarlig for hårtab - forskere mener, at det drejer sig om mindst fem gener. Hvordan disse gener kombineres er afgørende for, om du udvikler alopecia, hvor hurtig sygdommen vil udvikle sig, og hvor meget hår man i sidste ende vil tabe.

Der findes mange forskellige typer af hårtab, der alle har forskellige årsager og forskellige behandlingsmetoder. Man kan derfor heller ikke sige, at det er en bestemt gruppe mennesker, der lider af alopecia, da hårtab af den ene eller anden grund kan skyldes utrolig mange faktorer og ramme alle aldre af begge køn.

Der findes blandt andet cremer, man kan købe i håndkøb, men der findes også mere effektive receptpligtige hårtabspiller. Desuden kan hårtransplantationer være en mulighed for forskellige former for hårtab.

Generelt kan man anbefale at holde en sund livsstil med masser af motion, sunde kostvaner og lavt niveau af stress.

En anden mulighed hvis man kæmper med psyken over hårtabet er for flere at overveje en paryk hvis man er interesseret i mere hjælp og info kan man med fordel gå på Fridaavisen.dk som er eksperter i at hjælpe folk med hårtabsproblemer.

Ligegyldigt om man vælger den ene, eller den anden løsning er det vigtigt at holde hovedet højt så almindeligt som hårtab er blandt alle aldre og køn gør at man skal omfavne mangfoldigheden og huske at alle kan bære rundt på byrder som ikke nødvendigvis kan ses af den ene eller anden art.

 

Dagens Gossip