Musiker: Derfor skal du handle lokalt

Hvis du går en tur inde ved rundetårn, vil du stadig kunne se de tomme butikslokaler, efter Danmarks største musikbutik måtte dreje nøglen om.

Sponsoreret indhold

4Sound havde haft en del hårde år, og til sidst måtte de sande, at forretningen ikke kunne køre rundt længere.

Der kan naturligvis findes mange grunde til, at de måtte lukke forretningen, men en af dem er uden tvivl, at flere og flere handler i andre lande - særligt hos den store tyske gigant, Thomann, der i de fleste tilfælde kan tilbyde bedre priser og et større udvalg end de danske butikker.

Vi tager stille og roligt livet af butikkerne

Spørger man de danske musikere, vil mange svarer, at de er nødsaget til at handle hos Thomann, for de kan simpelthen ikke få det, de ønsker, hos en dansk forhandler. Problemet er bare, at for hver gang vi handler i Tyskland, så får de danske butiksejere færre penge mellem hænderne - hvilket betyder færre produkter i butikken.

Det bliver en selvforstærkende effekt, der er rigtig svær at vende - og problemet bliver naturligvis ikke bedre, når mange musikere fortsat vælger at gå ind og gøre brug af den fremragende rådgivning, som mange butikker tilbyder.

“Butikkerne skulle da bare …”

Man kan godt fristes til at bebrejde butikkerne, som skulle have omstillet sig til at være online, markedsført sig bedre, have haft bedre udvalg og tilbudt bedre priser. Faktum er bare, at det kan være så godt som umuligt for en lille kæde at konkurrere med en gigant (hvad end det er Thomann, Amazon, Coopshop eller en anden stor shop). Herudover er det også hårdt for butikkerne at skulle konkurrere med dem, der udelukkede kører en webshop - fordi de ikke vil have de dyre butiksomkostninger.

Så selvom der naturligvis er masser af sandheder i, at butikker som 4Sound kunne have klaret skærene bedre, så skyldes en stor del også de mange danske musikere, der flittigt var nede og prøve instrumenter i butikkerne, men som dernæst handlede hos Thomann.

Butikkerne er her stadig

Bevæger man sig rundt i de københavnske gader, kan man stadig finde mange af de små, nørdede og fantastisk butikker. Man finder naturligvis også masser af musikere, som handler hos dem og er loyale.

Musikerportalen MUUV.DK har lavet en stor oversigt over musikbutikker i Danmark, som har til formål at skabe et bedre overblik for musikere, som ønsker at udforske og støtte deres egne lokale musikforretninger.

 

Dagens Gossip