Som 13-årig var hun den smukkeste pige i klassen - nu er hun 18 år og hendes billeder fortæller en skrækkelig historie

Skrevet af webmaster

12/12/2016
Foto: Privat
Foto: Privat
Margherita Barbieri er blot 18 år gammel, men hun har allerede oplevet en del opture og nedture i sit korte liv. Nu deler hun sin opsigtvækkende historie sammen med private billeder i håbet om, at hun kan hjælpe andre, som finder sig selv i samme situation.

Mest læste i dag

Margherita kommer oprindeligt fra Reading i England, hvor hun drømte om at blive professionel balletdanser. Strikse danselærere fortalte Margherita, at hendes kurvede krop var uegnet til ballet. De blev ved at sige, at hun havde ‘tykke lår’. Den unge pige var så fortvivlet og flov over deres kommentarer, at hun begyndte en streng diæt for at tabe sig.

Den unge balletdanser ønskede ikke at hendes krop skulle stå i vejen for sine drømme, så hun skar ned på sit kalorieforbrug til hun blot indtog 140 kalorier om dagen. Ofte fastede hun og spiste ingenting flere dage i træk. Det fik katastrofale konsekvenser for hendes vægt, som gik fra 55 kilo til blot 25 kilo. 

Margherita indrømmer, at hendes lærers kommentarer fik hende til at hade sin krop. 

- Min vægt var helt normal, men jeg indså det ikke dengang. Jeg var kun fokuseret på at blive en bedre danser, så jeg begyndte at træne endnu hårdere uden at spise noget som helst. Jeg nød at straffe min krop og forelskede mig i ideen om at hade mig selv, siger Margherita.

Margherita kæmpede i årevis med anoreksi, indtil hun for nyligt lykkedes at bryde den onde cirkel. I takt med hun forbedrede sine spisevaner, så fik det positiv indflydelse på hendes generelle sundhed og udseende.

Hun lavede en liste over 200 fødevarer med højt kalorieindhold, som hun var bange for - både smør og chokolade var på listen. Lidt efter lidt fik hun introduceret disse fødevarer i sin diæt igen og i dag har Margherita en normal vægt på 55 kilo.

Margherita føler sig nu sundere og smukkede end nogensinde før. Hun har opgivet ballet i mellemtiden. Hendes passion er nu dans i musikalske forestillinger, hvor hun kan være sig selv og der er mindre fokus på hendes vægt.

- Lær at elske din krop og dig selv. Det er vigtigt at have et sundt forhold til mad. Anoreksi er kraftfuld sygdom, som ofte er livstruende. Jeg er så heldig, at jeg valgte at stoppe i tide, siger Margherita.

Fakta om anoreksi:
I Danmark lider cirka 75.000 mennesker af en spiseforstyrrelse - herunder har omkring 5.000 anoreksi.

Antallet af børn og unge i behandling for anoreksi er i perioden 2011-2015 steget med 30 procent.

Anoreksipatienter har mere end 5 gange så stor risiko for at dø sammenlignet med den øvrige befolkning.

Kilde: Landsforeningen for Spiseforstyrrelser og Selvskade