Forside Mad og drikke Kan man komme æg i fryseren? Forsker svarer en gang...

Kan man komme æg i fryseren? Forsker svarer en gang for alle

egg, æg i fryseren
YouTube

Måske har du selv stået med en æggebakke, der nærmer sig sidste holdbarhedsdato, og overvejet, om fryseren kan være en løsning.

Lige nu læser andre

Nogle fødevarer er vi aldrig i tvivl om, hvordan vi skal opbevare.

Mælk står i køleskabet, mens mel trygt kan ligge i skabet.

Men når det kommer til æg, er svaret mindre entydigt.

I Danmark finder vi dem altid på køl i supermarkedet, mens de i mange andre lande blot står fremme ved stuetemperatur.

Og måske har du selv stået med en æggebakke, der nærmer sig sidste holdbarhedsdato, og overvejet, om fryseren kan være en løsning.

Her bør du opbevare dine æg

Læs også

Ifølge eksperter er køleskabet stadig det bedste sted for æg.

Professor Marina Elisabeth Aspholm fra Norges miljø- og biovidenskabelige universitet forklarer, at æggets porøse skal langsomt slipper vand og gasser ud, hvilket påvirker kvaliteten over tid.

Ved lave temperaturer sker processen langsommere, og samtidig hæmmes bakterievækst. Det betyder, at æg i køleskab kan holde sig friske i flere uger efter “bedst før”-datoen.

Når spørgsmålet så lander på fryseren, er der et klart svar.

Jo, det kan faktisk lade sig gøre at fryse æg ned, hvis man ønsker at forlænge deres holdbarhed yderligere.

Læs også

Her er det vigtigt at fjerne skallen først, da væsken ellers udvider sig under frysning og får ægget til at sprække.

Frosne æg kan bruges i madlavning, men konsistensen ændrer sig en smule, hvilket gør dem mindre egnede til fx luftig æggesnaps.

Dog skal man være opmærksom på, at frysning ikke dræber eventuelle bakterier.

Hvis ægget var forurenet inden, vil problemet stadig være til stede efter optøning.

Ads by MGDK