14, 15 og 16 år gamle: Danske Ashes of Billy klar til at erobre den internationale musikscene

Skrevet af Jakob A. Overgaard

12/01/2024
I en lille garage nær Roskilde, i april 2022, blev fundamentet for et nyt rockfænomen lagt.

Mest læste i dag

Ashes of Billy bestående af de tre drenge, Johan, Anton og Daniel, på henholdsvis 14, 15 og 16 år, er klar til at tage den danske rockscene med storm.

Fra at spille i en garage til at signe med Prime Collective og samarbejde med top-producere, er deres rejse allerede intet mindre end imponerende. Men planen er at komme endnu længere ud.

Ashes of Billys musik er en unik fusion af grunge og heavy rock, der formår at røre både unge og gamle rockfans. Deres talent og ambitioner har ført til masser af koncerter, to selvudgivne EP'er, og nu en tredje på vej. Deres musik har endda fået airplay på den danske radiostation MyRock.

Flere sammenligner Ashes of Billy med det australske rockfænomen Silverchair, der også slog igennem i en hel ung alder.

Historien om Ashes of Billy begyndte i en musikbutik i Malmø, hvor Daniel (sang/guitar) og Johan (trommer) tilfældigt mødtes. En Facebook-video førte til, at Anton (bas) sluttede sig til dem, og i sommeren 2022 spillede de deres første koncert på Sejerø-festivalen.

Siden da har de indspillet to EP'er, 'Playdate' og 'The Right Place', begge masteret af den legendariske Flemming Rasmussen.

Det er ikke kun i Danmark, at Ashes of Billy har gjort indtryk. Classic Rock Magazine har anerkendt deres musik ved at inkludere et af deres numre på deres 'Tracks of the Week'-liste.

Dette førte til en kontrakt med Prime Collective, takket være en anbefaling fra MyRock's musikchef.

Ashes of Billys kommende EP, 'Obscene', er optaget og produceret af Tue Madsen i Antfarm Studios. Med Madsens erfaring med bands som Baby Metal og Meshuggah, kan fans forvente en EP fyldt med kraftfulde rockproduktioner.

Bandets succes er ikke begrænset til studieoptagelser. De har spillet på en række festivaler og spillesteder, og deres kalender for 2024 er allerede fyldt op med spændende koncerter, herunder optrædener på Gimle og Jelsfest, samt som support for Psyched Up Janis og Siamese.