10 mænd idømt fængsel på livstid for angreb på Malala

En domstol i Pakistan har torsdag idømt 10 mænd fængsel på livstid for angrebet på Malala Yousafzai i 2012. Det skriver pakistanske medier ifølge britiske BBC.

De 10 mænd er medlemmer af den pakistanske gren af Taliban, oplyser pakistanske myndigheder ifølge BBC.

De blev dømt ved en særlig antiterror-domstol, skriver den pakistanske avis Dawn.

I oktober 2012 blev Malala skudt gennem hovedet, da hun sad i en skolebus på vej hjem fra skole i Swat-dalen i Pakistan. Området er et af de steder, hvor Taliban står stærkt.

Taliban tog skylden for angrebet. Den militante bevægelse ønskede at straffe hende, fordi hun som aktivist var for åbenmundet om pigers ret til uddannelse.

Malala var på det tidspunkt 15 år.

Hun overlevede skudangrebet og blev behandlet på et hospital i England. Hun har siden brugt sin tid på at føre sit budskab om menneskerettigheder og pigers rettigheder videre ud i verden.

Det var først i september sidste år, at Pakistans hær meddelte, at den havde anholdt 10 mistænkte for skudangrebet mod Malala Yousafzai, skriver Dawn.

Den pakistanske pige er blevet et globalt ikon.

Sidste år modtog hun som den yngste prisvinder nogensinde Nobels fredspris, som hun delte med den 60-årige indiske børneretsforkæmper Kailash Satyarthi

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip