10 personer er fløjet til observation for ebola i USA

Mindst 10 personer, der muligvis har været i kontakt med den dødelige ebolavirus, er blevet fløjet fra Afrika til USA til observation, oplyser Det Amerikanske Center for Sygdomskontrol og -forebyggelse (CDC) lørdag.

Personerne vil blive transporteret med ikke-kommercielle fly og vil være tæt på Nebraskas Universitets Center for Medicin, Det Nationale Sundhedsinstitut (NIH) i Maryland eller Emory Universitetshospital i Atlanta, siger CDC.

Centret siger, at ingen af personerne er blevet diagnosticeret med ebola.

En amerikansk sundhedsmedarbejder, som blev testet positiv for ebola under sit ophold i Sierra Leone, ankom til NIH fredag i en meget alvorlig situation, oplyser NIH.

CDC-talsmand Thomas Skinner siger, at 10 personer, der kan have været udsat for den uidentificerede ebolapatient eller som har været udsat for en lignende virus, er fløjet til USA. Han siger, at undersøgelserne fortsætter og kan komme flere evakueringer af amerikanere fra Afrika.

I en CDC-erklæring hedder det, at personerne vil følge centrets anbefalede retningslinjer for overvågning og bevægelser under den 21-dages inkubationstid.

Hvis en person viser tegn på symptomer, vil de blive overført til behandlingscentret for ebola til evaluering og behandling, hedder det videre fra CDC.

Mens ebolavirus har kostet omkring 10.000 mennesker livet i Sierra Leone, Liberia og Guinea, er kun en håndfuld sager kommet til USA, Spanien og Storbritannien.

/ritzau/Reuters

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip