10 talibanfolk er anholdt for forsøg på at dræbe Malala

Den pakistanske hær har anholdt 10 medlemmer af Taliban og tiltalt dem for forsøg på at dræbe den pakistanske skolepige Malala Yousafzai for to år siden i det nordvestlige Pakistan.

- Gruppen, der var involveret i angrebet på Malala Yousafzai, er blevet anholdt, fortæller general Asim Bajwa.

Malala blev skudt gennem hovedet, mens hun sad i en skolebus. Taliban ønskede at straffe hende for at være for åbenmundet om pigers ret til uddannelse.

Hun overlevede og blev behandlet på et hospital i England. Hun har siden brugt sin tid på at føre sit budskab om menneskerettigheder og pigers rettigheder videre ud i verden.

Blandt andet har hun talt til FN's Generalforsamling.

Da Malala blev skudt tog den pakistansk gren af Taliban straks ansvaret, men ingen er blevet anholdt før nu.

Gruppen, der stod bag drabsforsøget, havde udover Malala en liste på 22 navne over folk, den ville dræbe, oplyser Bajwa.

Malala bor i dag i Storbritannien sammen med sin familie, og Taliban har svoret, at det igen vil forsøge at dræbe hende, hvis hun vender hjem.

Hun var tæt på at dø, da hun blev skudt. En kugle strejfede hendes hjerne og fortsatte gennem nakken, inden den satte sig fast i hendes skulder.

Malala blev første gang kendt, da hun i 2009 som 11-årig skrev en blog på BBC's urdu-tjeneste. Her beskrev hun, hvordan livet former sig under et talibanregime i Swat-dalen.

Hun fortsatte med at skrive om pigers ret til uddannelse, og det blev også bemærket af Taliban.

Nedskydningen, den lange proces for at blive rask og hendes ukuelighed vakte global opmærksomhed, og hun er siden blev hædret med EU's fornemme Sakharov-pris og sidste år indstillet til Nobels fredspris.

/ritzau/AFP