100 asylansøgere er stuvet sammen i en gymnastiksal

En gruppe på omkring 200 mandlige asylansøgere fra Syrien og Eritrea klager over forholdene i et midlertidigt nødindkvarteringscenter i Herning, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten tirsdag.

100 har siden midten af oktober sovet i en stor gymnastiksal, mens resten lever på 22-mands stuer i Beredskabsstyrelsens lokaler på H.P. Hansens Vej.

Lørdag aften indledte omkring 50 syriske asylansøgere en sultestrejke i protest over forholdene. Den varede indtil søndag, da centerledelsen gik i dialog med de utilfredse asylansøgere.

- Vi spiser i et koldt telt og sover i en gymnastiksal med 100 mennesker. Det er ikke værdigt for et kongerige som Danmark at byde os disse forhold. Det er som et åbent fængsel, hvor vi skal sove i hestebokse, siger syriske Haithem Bayour til Jyllands-Posten.

Centerleder Torben Gregersen bekræfter, at en række utilfredse asylansøgere har henvendt sig med kraftig kritik af forholdene på centret.

- De er utilfredse med at skulle være der, fordi de synes, at forholdene er for små, siger han og uddyber:

- Vi har mødt utilfredshed over, at man bor meget tæt, og at der er larm og støj i den store sovesal, for det bliver folk jo meget påvirkede af. Det er klart, at det på sigt ikke er optimalt, men lige nu er det vilkårene, siger Torben Gregersen til Jyllands-Posten.

Asylansøgerne har ligeledes klaget over rengøringen i baderummene, men det skulle være løst nu, blandt andet fordi beboerne står for nogle af de daglige rengøringer.

/ritzau/

 

Dagens Gossip