100 Shell-ansatte overdrages til ny ejer efter salg

Som det ser ud nu, er der omkring 100 ansatte, som følger med over i canadiske Alimentation Couche-Tard, efter selskabet tirsdag har købt Shells danske tankstationer.

Det er fordi, der laves en manøvre, som følger loven for virksomhedsoverdragelse, forklarer Regitze Reeh, kommunikationsdirektør i A/S Dansk Shell.

- Det er ikke helt afklaret endnu, hvor mange der konkret kommer til at høre ind under virksomhedsoverdragelsen. Men det er godt 100 personer, siger hun.

I øjeblikket beskæftiger Shell Danmark ifølge kommunikationsdirektøren 400 personer.

Når der er folk, som ikke går med i en overdragelse, skyldes det, at de beskæftiger sig med de aktiviteter, som i langt højere grad relaterer sig til raffinaderiet i Fredericia og Shells aktiviteter i den danske del af Nordsøen, som dermed ikke relaterer sig til de forretninger, der er blevet solgt tirsdag.

- Så det er ikke sådan, at der ryger et antal folk over til den nye køber, mens resten sendes på gaden. De bliver i første omgang i Shell, fordi deres arbejde i dag ikke har med den del af forretningen at gøre, som er blevet solgt, siger Regitze Reeh.

Ønsket om frasalg er en del af Shells overordnede strategi om at fokusere på markeder med større vækstrater end Danmark. Her bliver Asien for eksempel nævnt som et marked, der passer bedre til Shells globale forretningsmodel.

På den baggrund har der ifølge kommunikationsdirektøren været en stor forståelse for salget blandt de ansatte både tirsdag og for et år siden, da selskabet offentliggjorde salgsplanerne.

Og som landet ligger lige nu, er der ikke nogen af de ansatte, der kan forvente at blive afskediget. Men det kan ikke udelukkes i al fremtid, da konkurrencemyndighederne i EU først skal godkende salget, påpeger Regitze Reeh.

- Der er det køberen, som skal sørge for at få den godkendelse igennem, ligesom det er køberen, der bagefter må tage beslutningen om, hvad der skal ske med de ansatte, der følger med i virksomhedsoverdragelsen, siger hun.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip