1000 palæstinensere er nu dræbt i Gaza

Redningsarbejdere fortsætter med at finde lig efter israelske angreb i Gazastriben.

Dødstallet har nu passeret 1000 palæstinensere, siden Israel 8. juli indledte en militær operation mod Hamas, siger hospitalskilder til det franske nyhedsbureau AFP.

I løbet af lørdagen er flere end 100 lig blevet trukket ud under murbrokkerne fra sammenstyrtede huse, skriver nyhedsbureauet.

Den nedslående milepæl på 1000 dræbte blev nået, netop som de stridende parter ser ud til at overholde en midlertidig humanitær våbenhvile, der skal vare 12 timer.

Mange af indbyggerne i Gaza har lørdag benyttet våbenhvilen til at vende tilbage til deres hjem, der er blevet ødelagt af de mange israelske angreb.

I det sydlige Gaza, for eksempel, er familien Najjars sønderbombede hjem lørdag blevet gennemgået af læger, der kunne trække 22 lig ud fra krateret af det, der fredag var et tre etagers højt hus.

16 medlemmer af familien blev dræbt, fortæller Hussein al-Najjar, som lørdag er vendt tilbage til stedet.

- Jeg var på anden sal på balkonen, da angrebet ramte så hårdt, at jeg blev kastet væk fra bygningen, siger han.

- Mine to sønner og min kone blev dræbt. Hun var gravid i femte måned, siger Hussein al-Najjar med en bandage for det ene øje.

Konflikten begyndte 8. juli, da Israel satte gang i en militæraktion, der skulle sætte en stopper for militantes raketangreb fra Gaza.

Konflikten har indtil nu kostet 40 israelske soldater livet. To civile israelere er blevet dræbt. Det samme er en thailandsk gæstearbejder i landet.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip