100.000 står i kø til at tjekke årsopgørelsen

Hvis man lørdag vil tjekke sin årsopgørelse for 2014, så må man væbne sig med tålmodighed.

Der er omkring middagstid 100.000 personer, som står i kø på Skat.dk, og det giver en ventetid på over en time.

- Det kører som planlagt, selvom der er meget pres på, siger Jan Topp Rasmussen, der er it-direktør i Skat.

- Vi lukker lige nu omkring 1200 borgere ind i minuttet, og der kommer rigtigt mange igennem systemet. Heldigvis ser det ud, som om teknikken holder, siger han.

Egentlig var det først mandag morgen, at de 4,4 million skatteborgere skulle kunne se deres årsopgørelse, men har Skat nok engang åbnet for adgangen før tid. Derfor var det allerede fredag muligt at se årsopgørelserne for 2014.

- Vi forventer det største tryk på vores hjemmeside mandag morgen, når vi officielt åbner for forskudsopgørelserne. Derfor har vi åbnet et par dage tidligere, så vi får udjævnet presset, siger Jan Topp Rasmussen.

Skat har indkaldt ekstra mandskab, som skal hjælpe med at betjene de mange brugere, som har spørgsmål til årsopgørelserne.

- Vi har et større beredskab, som er på arbejde i weekenden og i den kommende uge. Der sidder 450 klar ved vores telefoner mandag til at hjælpe brugerne, og vi forsøger også at hjælpe folk på Facebook og Twitter, siger it-direktøren.

Hvis årsopgørelsen viser, at man skal betale penge tilbage til skat, så er det vigtigt at få betalt restbeløbet hurtigst muligt. En forbrugerøkonom minder om, at der er penge at spare i renter, hvis man skynder sig.

- Det bedste økonomiske råd er at minimere, hvor meget man skal betale, og der er derfor som udgangspunkt god økonomisk fornuft i at betale sin restskat så hurtigt som muligt og i hvert fald inden den 1. juli, siger Johan Juul-Jensen fra Nordea.

/ritzau/

 

Dagens Gossip