106.000 underskrifter skal hjælpe fængslet hacker

Onsdag afleverede det danske parti Piratpartiet 106.000 underskrifter til justitsminister Karen Hækkerup (S) i protest over den - ifølge partiet - lange og hårde varetægtsfængsling af den svenske hacker Gottfrid Svartholm Warg.

Det skriver DR Nyheder.

Hackeren har siddet fængslet i fem måneder i Køge Arrest. Han er mistænkt for at have hacket sig ind i flere af politiets registre hos firmaet CSC.

Ifølge DR har den fængslede hacker kun adgang til en times frisk luft i fængselsgården om dagen, ligesom han kun må få en times kontrolleret besøg om ugen.

De hårde forhold vækker forargelse hos Piratpartiets formand Rolf Bjerre Jørgensen, der har stået bag underskriftsindsamlingen.

- I mine øjne er han isolationsfængslet uden grund. Jeg mener, han bliver behandlet værre end en seriemorder, siger han til DR.

Anklager fra Københavns Politi Maria Cingari har tidligere ved et retsmøde fortalt, at man forlanger omkring fire års fængsel til Gottfrid Svartholm Warg og en yngre dansker, der også er tiltalt i sagen.

Warg blev udleveret fra Sverige i november, mens den unge dansker har været varetægtsfængslet siden 6. juni sidste år.

Begge de sigtede nægter sig skyldige. Warg har forklaret, at hans computer er blevet fjernstyret af andre hackere til at bryde ind hos CSC. Danskeren har nægtet at udtale sig.

/ritzau/

 

Dagens Gossip