11-årig pige gift med asylansøger i Norge

Det er ikke kun i Danmark og Sverige, der ankommer mindreårige asylansøgere, som er gift med voksne mænd. 

En kortlægning NRK har foretaget af fænomenet i Norge viser nemlig, at 61 mindreårige var gift, da de ankom til landet for at søge asyl sidste år. 

I november kom en 14-årig gravid pige til Norge med sin 23-årige mand, og kortlægningen fra NRK viser, at mindst ti piger under 16 var gift, da de krydsede grænsen til Norge for at søge asyl sidste år. 

Læs også: Asylansøgere nægtes at bo sammen med børn, de er gift med

- Den yngste vi har fundet frem til er 11 år, siger Mari Trommald, der er direktør i ungdoms- og familiedirektoratet til NRK. 

Den 11-årige pige er ankommet til Norge indenfor de seneste tre måneder, men myndighederne ønsker ikke at oplyse yderligere detaljer om sagen, da det er en personsag. 

Men Mari Trommald understreger, at man ser på situationen med stor alvor. 

- Vi ser med stor alvor på, at et barn under 18 år er i fare for at blive udsat seksuelle overgreb, vold og tvang. Vi er optaget af at hjælpe disse børn og forbygge situationer med tvang. Det kan føre til straffesager, siger  Mari Trommald. 

Læs også: Billede af en 35-årig mand og hans 6-årige barnebrud går verden rundt

Hun understreger desuden, at det er norsk lov, der gælder i Norge, og at mænd der er gift med mindreårige vil blive adskilt fra deres barnebrud. 

Men organisationen Red Barnet i Norge, mener ikke, at der som udgangspunkt altid skal ske en adskillelse, når mandlige asylansøgere er gift med mindreårige piger.

- Red Barnet mener, at man må foretage individuelle vurderinger, der er til barnets bedste, siger Thale Skybakk fra Red Barnet i Norge, til NRK.  

 

 

Dagens Gossip