11 overlever: To fly ramler sammen i luften

Instruktør og sikkerhedsansvarlig Mike Robinson fra Wisconsin i USA var sammen med tre andre faldskærmsudspringere klar til at hoppe, da et andet fly, der havde fløjet bag dem, ramte deres fly ovenfra. I fly nummer to var der fem udspringere, hvoraf de tre var klar til at hoppe.

Læs også: Fod hang i tynd tråd: Base jumper filmer sit frygtelige uheld

- Vi var blot få sekunder fra at have et normalt udspring, da det bagerste fly kom over det forreste fly og ramte toppen af det. Det blev til en enorm ildkugle, og vingen røg af. Vi vidste alle, at vi havde haft en ulykke. Vingen over vores hoved var væk, så vi smuttede bare, fortæller Mike Robinson ifølge Huffington Post.

De tre udspringere på det bagerste fly blev kastet ud i sammenstødet, mens de to andre i flyet formåede at hoppe ud. Det samme gjorde de fire i det forreste fly. Piloten i det forreste fly skød sig ud fra sit katapultsæde, mens den sidste pilot kunne nødlande sit fly. Alle 11 overlevede ulykken.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Faldskærmsudspringerne havde faldskærme, de kunne styre, så de landede et godt stykke fra det brændende vrag. Piloten havde dog en mere primitiv faldskærm og fik mindre skader i landingen.

Det ene fly blev smadret i tre dele i styrtet.

Havarikommissionen er nu ved at undersøge, hvordan ulykken kunne ske.

 

Dagens Gossip