12 års filmprojekt kulminerer med Oscar-favoritstatus

Den amerikanske instruktør Richard Linklater kan blive den helt store vinder, når de prestigefulde Oscar-statuetter skal uddeles søndag 22. februar.

Hans film "Boyhood", som det har taget 12 år at lave, er nemlig nomineret både i kategorien som bedste film og bedste instruktør. Det oplyser Det Amerikanske Filmakademi.

Og ifølge bookmakerne har han gode chancer for at vinde i begge kategorier. Ifølge hjemmesiden oddschecker.com har samtlige bookmakere filmen som storfavorit til at vinde begge priser.

Også Patricia Arquette og Ethan Hawke er nomineret i kategorierne for bedste henholdsvis kvindelige og mandlige birolle for deres roller i filmen.

Ud over "Boyhood" er filmene "American Sniper" "Birdman", "Selma", "Whiplash", "The Theory of Everything", "The Imitation Game" og "The Grand Budapest Hotel" blevet nomineret i kategorien for årets bedste film.

Den mørke komedie "Birdman" og den farverige "The Grand Budapest Hotel" får flest nomineringer med ni hver.

Der er også otte nomineringer til "The Theory On Everything", der handler om kodebrydning under Anden Verdenskrig, mens "American Sniper" ligesom "Boyhood" har fået seks nomineringer.

Prisen som bedste skuespiller ligner en kamp mellem Michael Keaton for præstationen i "Birdman" og Eddie Redmayne i filmen "The Theory of Everything".

Skal man tro oddsene på prisen bedste kvindelige skuespillerinde, skal Julianne Moore tænke ekstra grundigt over sin takketale. Hun er ifølge bookmakerne storfavorit for sin præstation i "Still Alice".

Filmen var en af de film, der blev gjort tilgængelig før tid, da Sony blev udsat for et hackerangreb.

Hvem af de nominerede, der kan tage en eller flere af de ikoniske Oscar-statuetter med hjem, finder man ud af natten til den 23. februar dansk tid, når værten Neil Patrick Harris byder velkommen til det store show i Los Angeles.

/ritzau/

 

Dagens Gossip