12 flygtninge er druknet ud for Grækenland

Mindst 12 flygtninge fra Afrika - deriblandt fire børn - er druknet tidligt fredag, efter at deres oppustelige gummiflåde forliste ud for en af de vestlige græske øer i den vestlige del af Det Ioniske Hav, oplyser de lokale havnemyndigheder.

15 af de ombordværende overlevede forliset og fik alarmeret kystvagten på øen Lefkada, siger en talskvinde for havnepolitiet.

- En eftersøgning er i gang efter andre ofre, siger hun.

Flygtningene sejlede i en otte meter lang oppustelig flåde, som er blevet fundet i området.

Der er ikke umiddelbart oplysninger om flygtningenes nationalitet, og det er uklart, hvorfra de er sejlet.

De overlevende kom til Paleros, en lille kystby, der ligger over for Lefkada.

- Vi undrer os over, hvad der er årsagen til ulykken, som skete under meget fine vejrforhold. Den skete også meget nær kysten, siger Lefkadas borgmester, Costas Aravanis, til tv-stationen Skai.

Grækenland er et af vigtigste mål for flygtninge eller migranter fra krigshærgede og forarmede områder i Afrika, Mellemøsten, Indien, Bangladesh, Pakistan og andre lande på det subindiske kontinent.

Strømmen af flygtninge og migranter er steget markant i det seneste år som følge af krigen i Syrien. Samtidig har stadig skrappere grænsekontrol på den græsk-tyrkiske grænse fået flere mennesker til at tage over havet for at komme til EU.

Den europæiske indvandringspolitik er kommet i fokus, efter at over 400 asylsøgere druknede i oktober ved to tragedier nær den italienske ø Lampedusa.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip