12 skrækkelige ting, der skete den 24. december

Den 24. december er ikke kendt for lutter flæskesteg og sange om træet. Historisk set har datoen såmænd været alvorlig og haft en dødelig udgang for mange:

1800: I Paris afsløres et mordkomplot mod førstekonsulen, Napoleon Bonaparte.

1811: De to engelske orlogsfartøjer, HMS St. George og HMS Defence, går på grund ud for Thorsminde på Jyllands vestkyst under en orkan. Begge skibe forliser og 1.391 personer omkommer. Kun 18 bliver reddet. Det er den største strandingskatastrofe til dato.

1865: Den racistiske bevægelse Ku Klux Klan bliver stiftet i Tennessee i USA.

1913: En sand tragedie, døbt 1913-massakren, finder sted i Calumet i Michigan i USA.  Under en julefest for strejkende minearbejdere og deres pårørende bliver 73 mænd, kvinder og børn mast og trampet ihjel, da en person til festen prøver at være morsom og råbe ”brand” for sjov.

1953: 151 togpassagerer omkommer i Tangiwai-ulykken på New Zealand, da toget forulykker på en bro, der minutter forinden er blevet ramt af et vulkansk mudderskred.

1994: Et fly fra Air France bliver kapret af fire terrorister i Algiers lufthavn. Deres plan er, at de vil torpedere Eiffeltårnet i Paris. Tre passagerer bliver myrdet, hvorefter flyet sætter kursen mod lufthavnen i Marseille. Da flyet lander, bliver det stormet af kommandotropper, og gidseltagerne bliver dræbt.

1997: Terroristen Illich Ramirez Sanchez, der er kendt under navnet Sjakalen, bliver idømt livsvarigt fængsel i Paris.

2010: Mere end 500 bornholmere må evakueres, da den populære ferieø bliver ramt af et massivt snefald. De tilbringer julen i Rønnehallen og på Almegård Kaserne.

2012: Kunderne på et af europas største bordeller, El Paradise i Girona, Spanien, fik travlt med at komme i tøjet, da der blev placeret en bombe i en bil udenfor bygningen. Heldigvis blev de advaret om sprængladningen, hvorefter politiet blev kontaktet og fik desarmeret bomben.

2012: Denne juleaften sluttede brat for en kvinde, der påvirket af spiritus kørte i den forkerte retning på Hillerødmotorvejen. Den farlige køretur endte, da hun kørte frontalt sammen med en modkørende. Ingen kom alvorligt til skade i sammenstødet.

2013: En mand blev skudt i brystet i det nordvestlige København, da han blev opsøgt af to mænd. Politiet formodede, at der var tale om et bandeopgør. Manden kom sig efterfølgende ovenpå den voldsomme episode.

2013: Realitystjernen Fissan, der blev kendt i programmerne “Kongerne af Marielyst”, blev stukket i halsen med en kniv, da han overraskede tre indbrudstyve, der var i gang med at bryde ind i hans lejlighed i Aarhus. Efter en tur på skadestuen kunne han dog komme hjem igen uden mén.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip