12 syriske ministre føjet til EU's sorte liste

EU har mandag endnu en gang skærpet sine sanktioner mod Syrien.

I forbindelse med dagens EU-udenrigsministermøde i Luxembourg er der føjet yderligere 12 navne til listen over syrere, der bliver nægtet indrejse i EU og får deres midler i europæiske banker indefrosset.

Dermed er i alt 191 syrere på EU's sanktionsliste. Navnene på de 12 nye på listen er endnu ikke offentliggjort, men der er ifølge EU's rådssekretariat tale om ministre i den syriske regering.

Også 53 syriske virksomheder, herunder den syriske centralbank, er omfattet af EU's sanktioner, der er blevet gradvist optrappet, siden præsident Bashar al-Assad begyndte sin voldelige nedkæmpning af oppositionen i marts 2011.

De målrettede sanktioner mod personer og virksomheder er kun en lille del af meget omfattende EU-sanktioner, som også har lukket ned for stort set alt samarbejde mellem EU og Syrien samt for handel med blandt andet våben, olie, guld, diamanter og værdipapirer.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip