13-årig dreng bag rattet: To kvinder dræbt efter biljagt på parkstier i København

To ældre kvinder har mistet livet, efter at de fredag eftermiddag blev påkørt af en stjålet bil i Valbyparken. Kvinderne gik på en sti, da de blev påkørt.

Påkørslen skete i forbindelse med en biljagt, oplyser politiet.

Flugtbilen, der påkørte kvinderne, blev ført af en dreng på kun 13 år, og med som passager var en 15-årig.

Den 13-åriges sag er på grund af hans unge alder overdraget til de sociale myndigheder, oplyser den centrale efterforskningsleder Henrik Vedel, Københavns Politi.

Da politifolk har været involveret i episoden, undersøges biljagten og påkørslen af Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP).

DUP bliver involveret i sager, hvor en person dør eller kommer alvorligt til skade som følge af politiets indgriben, eller mens den pågældende er i politiets varetægt.

- Vi sendte efter anmeldelsen efterforskere til stedet med henblik på at efterforske politiets rolle, sådan som det jo er vores opgave, siger kontorchef Rasmus Blaabjerg fra DUP.

Politiklagemyndigheden fik anmeldelsen kort efter ulykken fredag eftermiddag omkring klokken 16.45.

- Vi fik en opringning på vores vagttelefon om et meget alvorligt færdselsuheld i forbindelse med en eftersættelse af en stjålet bil, som politiet havde haft i Københavns Sydvestkvarter, og som endte i Valbyparken, siger Rasmus Blåbjerg.

- Det endte på den tragiske måde, at bilen som politiet eftersatte, og hvori der var to meget unge mænd, påkørte to kvinder. De blev meget hårdt kvæstet og døde begge kort efter, siger han.

Hos Københavns Politi siger den centrale efterforskningsleder lørdag, at føreren af bilen er blevet afhørt om uagtsomt manddrab og om at have stjålet bilen. På grund af hans unge alder kan han ikke sigtes, men sagen er overdraget til de sociale myndigheder.

Den 15-årige passager er blevet sigtet for medvirken til uagtsomt manddrab og brugstyveri. Han er blevet løsladt efter endt afhøring.

/ritzau/

 

Dagens Gossip