13-årige Odin tog sit eget liv: Blev mobbet hver dag

I de seneste dage har der været stort fokus i de norske medier på en tragisk sag om en kun 13-årig dreng, der blev mobbet i to forskellige skoler, inden han tog en stor beslutning, der har rystet hans familie, der forgæves kæmpede for at få skolernes øjne op for alvoren ved mobning. Det skriver den norske avis VG.

"En 13-årig bør ikke tage sit liv. Lad dette være en opvækning for os alle alle", sagde præsten til 13-årige norske Odin Olsen Andersgårds begravelse i april, hvor Odins ulykkelige familie sad på første række i kirken.

Læs også: “Snart mobber ingen mig mere.” - 14-årig tog sit eget liv

Historien starter for flere år siden, hvor Odin begyndte i skole og havde svært ved det faglige. Og i de større klasser får Odin en del specialundervisning, hvilket får hans klassekammerater til at mobbe ham. Hans mor forsøgte at tale med skolen om problemet, som blev slået hen, ifølge moren.

Mobningen fortsatte, selvom han skiftede skole i 6. klasse.

Han blev dagligt chikaneret fysisk og psykisk - hans madkasse blev smidt ud af vinduet, og han blev kaldt grimme ting.

- Han hadede skolen. Hver dag i 6. klasse sagde han, at han var syg. Han havde feber, mavesmerter, hovedpine - han havde ikke lyst til at gå i skole. det var frygteligt at tvinge sit barn, siger Odins mor,  Katrine Olsen Gillerdalen til VG. 

Mobningen blev værre og værre og omfattede også trusler og slag. Til sidst begyndte Odins mor at komme på skolen for at holde øje med sin søn.   

Til sidst besluttede familien at flytte til en ny by og en ny skole. Også her blev Odin mobbet på grund af specialundervisningen, dog ikke i samme grad som tidligere. Men på grund af sin problematiske fortid var  Odin mærket og en følsom ung mand.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Odins mor henvendte sig igen til skolen og rektor, som opfordrede eleverne til at stoppe deres mobning.

Et par dage efter fandt Odins mor ham død på familiens badeværelse - han havde taget sig eget liv.
 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip