13.500 flygtninge og migranter til Danmark på 17 dage

Antallet af flygtninge og migranter, der kommer til Danmark, fortsætter med at stige.

I løbet af det seneste døgn er yderligere 700 personer kommet til landet, vurderer Rigspolitiet.

Det betyder, at der over de seneste 17 dage er indrejst mindst 13.500 flygtninge og migranter til Danmark.

I sin daglige opgørelse bemærker politiet, at det er et absolut minimumtal, fordi det udelukkende baserer sig på stikprøvekontrol af et begrænset antal tog, busser og biler.

Politiet regner antallet af indrejste fra søndag 6. september, hvor et stort antal flygtninge og migranter for rullende kameraer stak af fra de danske myndigheder af frygt for, at de ville blive tvunget til at søge asyl her.

Meldingen om de 700 nytilkomne kommer få timer før et hasteindkaldt EU-topmøde i Bruxelles, hvor stats- og regeringscheferne efter planen netop skal fokusere på, hvordan de kan bremse flygtninge- og migrationsstrømmen mod Europa.

- Det vigtigste spørgsmål, vi skal stille, er, hvordan vi kan genvinde kontrollen over vores ydre grænser. Ellers giver det ingen mening at tale om en fælles europæisk flygtningepolitik, siger EU-præsident Donald Tusk.

EU-præsidenten opfordrer til, at landene holder op med at tale om, at der kommer tusinder af flygtninge til Europa. Det rigtige tal er millioner.

- Konflikten i Mellemøsten, særligt i Syrien og Irak, vil ikke slutte inden for en overskuelig fremtid. I dag taler vi om millioner af potentielle flygtninge, som forsøger at komme til Europa. Ikke tusinder, siger han.

EU-præsidenten håber, at onsdagens topmøde vil ende med beslutninger, som på kort sigt vil dæmpe tilstrømningen af flygtninge.

/ritzau/

 

Dagens Gossip