15-årig amerikaner skaber sensation ved US Open

Tilskuere ved US Open i tennis var tirsdag vidner til en kæmpe overraskelse, da den kun 15-årige amerikaner Catherine Bellis i tre sæt sejrede over Dominika Cibulkova.

- Jeg vil bare gå ud og nyde det, sagde Bellis inden kampen.

Men hun gjorde meget mere end det: Efter at have tabt første sæt 1-6 tog Cibulkova andet sæt 6-4, men det lod hendes unge modstander sig ikke gå på af. Hun vandt det afgørende sæt 6-4, og så kunne Cibulkova, der nåede frem til finalen i dette års Australian Open, pakke tasken sammen for denne gang.

Storfavoritten fra Slovakiet var endda foran 3-1 i tredje sæt. Men i stedet for at lade sig slå ud af det, fik det Bellis tilbage på sporet.

- Jeg begyndte bare at spille mere frit og afslappet, forklarer Bellis til US Opens hjemmeside.

- Det er vanvittigt. Men jeg elsker det, siger hun efter sejren.

I anden runde møder pigen fra Californien den 20-årige Zarina Diyas fra Kasakhstan.

Catherine Bellis, bedre kendt som CiCi, er den yngste vinder af en kamp i kvindernes singleturnering ved US Open siden Anna Kournikova i 1996.

Bellis er rangeret som nummer 1208 på verdensranglisten og er med på et wildcard ved US Open.

Victoria Azarenka fra Hviderusland, der to gange tidligere er nået frem til finalen i US Open, var også tæt på at ryge ud af turneringen, men efter to en halv times kamp lykkedes det hende at besejre Misaki Doi fra Japan i tre sæt.

Hos mændene er Roger Federer fra Schweiz stadig i betragtning til at vinde sin 18. grand slam-titel efter en stabil præstation mod Marinko Matosevic fra Australien.

I anden runde møder Federer, der er seedet til en finale mod Novak Djokovic, endnu en australier i form af Sam Groth.

/ritzau/

 

Dagens Gossip