15-årig med hjertet på rette sted: Giver kræftramt far sin billet til udsolgt fodboldbrag

Skrevet af Morten Larsen

14/04/2015

Dagens topnyheder

De fleste fodboldfans ville give deres højre arm for en billet til lokalopgøret mellem Manchester United og Manchester City.

Den 15-årige United-fan Tommie Rose var blandt de heldige med billet til søndagens fodboldbrag, men valgte at give sin værdifulde billet til en fremmed mand.

Den heldige modtager var 38-årige Dave Hopwood, der på det sidste ikke har haft meget at grine af, da han for lidt over måned siden fik konstateret nyrekræft.

Sygdommen er så alvorlig, at lægerne kun har givet fodboldfanen få måneder tilbage at leve i.

Den kræftramte far har sammen med sin søn lavet en liste over ting, de skal opleve, inden det er for sent. Ønskelisten læste den unge iværksætter Tommie Rose, der i en alder af 15 år allarede har haft økonomisk succes med at sælge t-shirts og slik.

Læs også: God stil: Biograf efterlyser forældrepar, der måtte forlade biffen i hast for at få et barn

Da teenageren læste, at et af Dave Hopwoods største ønsker var at overvære det udsolgte topbrag sammen med sin søn, 15-årige Josh, var han ikke i tvivl om, at han ville give sine to billetter til den døende far.

- Jeg er på samme alder med Josh, og min far er tæt på at have samme alder som Dave, så deres historie ramte en nerve i mig, siger Tommie Rose til Manchester Evening News.

Både Dave Hopwood og sønnike er glødende Manchester United-fans, og mon ikke de begge for en stund glemte alt om den dødelige sygdom under lokalderbyet, der endte med en 4-2 sejr til Manchester United over de blå lokalriver fra Manchester City.

Dagen inden kampen fik far og søn en rundvisning på Old Trafford, 'De Røde Djævles' hjemmebane, hvor de også fik mulighed for at møde deres gavmilde velgører, Tommie Rose.

- De er nogle flinke fyre, og det var skønt at se dem smile, siger den unge iværksætter til den lokale avis i den nordengelske by.

Følg Dagens Helte for flere lignende artikler: