15-årige Emilie Esther vinder X Factor

27/03/2015 23:38

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Det var seernes sms-stemmer, der afgjorde X Factor-finalen, der fredag aften blev afholdt i Boxen i Herning. Og her var det den blot 15-årige Emilie Esther fra Aalborg, der tog den eftertragtede førsteplads i konkurrencen.

Hun har undervejs haft Remee som sin mentor.

Emilie Esther var i finalen oppe mod færøske Jogvar, der har haft Lina Rafn som mentor, og trioen Ivarsson, Bang og Neumann, der har haft Thomas Blachman som mentor.

Årets X Factor-præmie er - ud over æren og trofæet - en EP, hvor en af singlerne produceres af den amerikanske producer RedOne, der blandt andet har produceret sange for Lady Gaga og Nicki Minaj.

Samtidig kan vinderen også se frem til et møde med Simon Cowell, der er manden bag X Factor-konceptet.

De tre finalister var på scenen flere gange i løbet af aftenen. Jógvan lagde ud med en fortolkning af nummeret "Yellow" af Coldplay, mens Ivarsson, Bang og Neumann sang "The High Road" af det amerikanske indie-rockband Broken Bells.

Emilie Esther gav sin version af Beyonces "If I were a Boy", da hun var på scenen første gang.

Dernæst var finalisterne traditionen tro på scenen med kendte kunstnere, og her fik Jógvan lov at gøre orkestret Ulige Numre selskab på scenen i en version af deres kæmpehit "København".

Ivarsson, Bang og Neumann gik på scenen med det hypede band Julias Moon og sang "Lipstick Lies", mens Emilie Esther sang "Karma Town" med sangerinden Stine Bramsen, der er gået solo efter flere år i bandet Alphabeat.

Men da den første finalist efterfølgende skulle skilles fra, blev det et farvel til Ivarsson, Bang og Neumann og dermed stod det endelige opgør mellem Emilie Esther og Jógvan.

De gik på scenen med hver sit bud på en vindersang, og her stemte seerne altså Emilie Esther og sangen "Undiscovered" helt til tops.

I årets X Factor har der været stor hype om duoen Citybois, der røg ud lige før finalen. Fredag aften kunne de dog varme publikum op i Boxen før finalen med deres nye single "Things We do".

De har nemlig landet en pladekontrakt med Sony Music.

DR har allerede afsløret, at der bliver en ny sæson af X Factor i 2016.

/ritzau/